March 23, 2015


Mega Front even sterk zonder ODE


March 23, 2015

Dharm Mungra, voorzitter van De Nieuwe Leeuw en leider van het Mega Front (MF), geeft vandaag in een interview met De West aan verrast te zijn met de aparte inschrijving van Ontwikkeling door Eenheid (ODE) door Louis Ferdinand, voorzitter van de dissidente partij. Hij zegt dat het uittreden van de partij geen enkele invloed zal hebben op de campagnevoering van de combinatie. Mungra noemt het een democratisch recht van de man. ODE heeft zich zaterdag ingeschreven met een ledenbestand van 4.000 namen. Mungra ging tot dan ervan uit, dat op basis van een intentieverklaring van begin maart en afspraken die daarop waren gebaseerd, de partij als deel van DNL, en daarmee als subonderdeel van het MF zou meedoen aan de verkiezingen van 25 mei aanstaande. Hij vindt het jammer als ODE uit MF stapt, maar dit zal voor geen enkel probleem zorgen binnen het MF. ODE is volledig betrokken geweest bij de totstandkoming van het MF. Ferdinand zegt in een reactie aan De West dat hij de solotour van zijn partij vrijdag tijdens een vergadering, heeft besproken in MF-verband. Hij belegt later deze week een persconferentie waarop hij meer duidelijkheid wil verschaffen over de nieuwste ontwikkeling. Mungra blijft erbij dat de inschrijving totaal verrassend en zelfs lachwekkend was voor het MF. Via de pers is MF te weten gekomen dat ODE apart is gaan inschrijven. Er zijn, aldus Mungra, geen gesprekken gevoerd hier omtrent. Hij heeft geen idee waarom Fernidand deze stap heeft ondernomen. Volgens hem wou voor ODE tot op het laatste moment alles in orde. Mungra: “De gesprekken waren flexibel en met ODE was alle in overeenstemming.” Hij vindt Ferdinand best een brave man, maar betwijfelt of zijn tot voor kort politieke bondgenoot, klaar is om de zware offers te brengen voor een nieuwe politieke moraal.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249