March 23, 2015


Handelsmissie India biedt enorme perspectieven


March 23, 2015

Het Surinaams bedrijfsleven, zou enorm kunnen profiteren van een handelsmissie die de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) voornemens is tegen eind april te ondernemen naar New Delhi, India. Dit verneemt de redactie van De West van Anil Padarath, KKF-ondervoorzitter. Padarath vertelt, dat de Kamer in het verleden al handelsmissies naar India heeft georganiseerd, waarbij enkele grote Surinaamse ondernemers enorm goed gescoord hebben en nu tot de allerrijksten behoren van ons land. Het Indiase ministerie van Handel en Industrie SEPC en de CII, zijn de organisatoren van ‘The Global Exhibition on Services’, een tentoonstelling die wordt gehouden van 23 tot en met 25 april aanstaande in Pragati Maidan, New Delhi. Naar aanleiding hiervan is de Kamer voornemens geweest een handelsmissie te organiseren naar India. Aan deze tentoonstelling nemen meer dan 40 landen deel die verschillende sectoren vertegenwoordigen zoals: Toerisme, Onderwijs, Gezondheidszorg, IT & Telecom, Media en Entertainment, Logistiek, SME’s Services, Professionele Services en de Ruimtevaart. Het ligt in de bedoeling om met deze handelsmissie de strategische coöperatie met India en haar counterparts te versterken, voorts zullen fabrieken worden bezocht en zal er gedaan worden aan business to business match making. Padarath legt verder uit, dat hoewel eerdere handelsmissies naar Panama en Guyana succesvol zijn verlopen, in dit kader de meerwaarde van handel met India is, dat deze Aziatische reus bepaalde producten biedt die Guyana niet heeft, terwijl Panama feitelijk meer als doorvoerland geldt. De Surinaamse ondernemers zullen voordeel kunnen halen uit onder meer de hoogwaardige (ICT-)technologie en machinerieën die dit Aziatische land te bieden heeft. In omgekeerde richting wordt vanuit Suriname meer goud en hout naar India uitgevoerd. De KKF-topper wijst er overigens op, dat er recentelijk in India een ministeriële ontmoeting is geweest tussen Suriname en India en dat onze minister van Buitenlandse Zaken een aantal projecten aan de KKF heeft voorgelegd. Er hebben meerdere belangstellende ondernemers aangegeven te zullen participeren in de handelsmissie die zal worden gehouden van 21 april tot en met 26 april 2015. Voorts staat een teach-in gepland voor 14 april aanstaande in de conferentiezaal van de KKF. Voor meer informatie over de conferentie in India, kan men terecht op www.gesdelhi.in .

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249