De Schakel mist century tegen PBV

De Schakel heeft gisteren de century misgelopen tegen PBV. In de heren hoofdklasse basketbalcompetitie schoot de ploeg uit de Van Idsingastraat slechts vijf punten tekort om de honderd punten te bereiken. De Schakel won met 95-37 na een ruststand van 44-24. Het was pas de derde zege in vijf wedstrijden, waarin ook werd gewonnen van CLD en SCVU en verloren van De Arend en Yellow Birds.

Keith Zinhagel leidde De Schakel gisteren met 25 punten. Gideon Wielingen had 14 punten en Ashley Munt-slag 12 punten. Bij PBV scoorde Milton Filé met 10 punten het meest. Gregory Nibte en Andiyo Horne hadden elk 8 punten.

Met deze wedstrijd sloten De Schakel en PBV hun eerste ronde af evenals SCVU en Yellow Birds, die gisteren ook tegenover elkaar stonden. Yellow Birds beleeft een slechte seizoenstart. Echter, de ploeg uit Zorg en Hoop wist toch De Schakel als één van de topploegen te verslaan. Met de zege op PBV zou het toch bij deze twee overwinningen in de eerste ronde blijven. Na een identieke ruststand als bij De Schakel-PBV (44-24) won SCVU met 71-64. De topscorers bij SCVU waren: Gylan Watamaleo 16 punten, Sergio Panka en Jason Fisher elk 15 punten. Yellow Birds: Jean-Claude Smith 21 punten, Earl Jones 19 punten en Cheraldo Beverdijck 11 punten.

In de dames hoofdklasse doen de “gele vogels” het wel goed. Yellow Birds won gisteren voor de tweede keer in evenveel wedstrijden. Rialto, dat bij de seizoenstart, De Arend wist te verrassen, werd gisteren door de landskampioen met 58-28 verslagen. Bij de rust leidde Yellow Birds met 29-13.

Topscorers: Yellow Birds: Naomie Feller 16 punten, Lydia Tolud 12 punten en Abigial de Rijp 11 punten. Rialto: Vanessa Klein 13 punten, Anieka Tolud 9 punten en Jacintha Olivieira 4 punten

De Arend wees CLD met 57-44 terug, dit na een 21-19 ruststand. Bij De Arend had Agida Eersteling 12 punten, Marcella Sedoc 9 punten en Cindy-Jane Vianen 8 punten. CLD: Zephanya Zeefuik 19 punten, Judy Samson 11 punten en Kimberly Akiemboto 10 punten.

More
articles