Dorpen omgeving Powakka doen familielandbouw

In Powakka en de omliggende dorpen Casi Pora, Redi Doti, Powakka en Pierre Kondre-Koembasi, wordt er hoofdzakelijk aan familielandbouw gedaan. Dat zegt Madhawi Ramdin, projectcoördinator van het Inter-American Institute for Coorporation in Agriculture (IICA), in gesprek met De West.
De IICA houdt zich in samenwerking met verschillende instanties, bezig met het steunen van de ontwikkeling van de familielandbouw. Er wordt hieraan gewerkt om de samenwerking en de participatie van de inheemsen in de toerismesector in Suriname te vergroten.
De werkgelegenheid in de dorpen en omgeving is schaars en het onderwijs is kwalitatief laag. Hierdoor is er sprake van urbanisatie. De inheemsen die in het gebied zijn blijven wonen, combineren rust en schoon water met wat geplant wordt. Natuur en schoon water, zijn enkele factoren waar de dorpen rijk aan zijn. De dorpelingen doen aan familielandbouw, die door het IICA in samenwerking met andere instanties, beter tot ontwikkeling wordt gebracht. De rivieren en kreken vormen de basis voor vergroting van recreatie.
Op basis van het agro- en ecotoerisme, is de drang voor cultuurbehoud en het uitdragen van de cultuur, aanwezig. Casipora staat bekend om Blaka Watra, Redi Doti (Joden Savanne), Powakka (dans en zang) en Pierre Kondre (ananasteelt). De ananasteelt is een van de projecten van het IICA. Hierdoor kunnen toeristen niet alleen genieten van de natuur, maar ook van een stuk cultuur, zoals het proeven van ananasjam. Toeristen kunnen op die manier in de verschillende dorpen diverse ervaringen opdoen op het gebied van natuur en cultuur.

More
articles