Politieberichten

Lid roversbende doodgeschoten

Een lid van een roversbende is zaterdagmorgen 14 maart, doodgeschoten in het Sneeskondregebied in het district Sipaliwini. Uit voorlopig onderzoek van de politie is gebleken, dat de dode man deel uitmaakte van een gewapende zeskoppige roversbende. De groep heeft een aantal gouddelvers, onder bedreiging met vuurwapens, willen beroven van hun goud. Voorts zag één van de goudzoekers kans een jachtgeweer te pakken, daarmee schoot hij op een bendelid dat dodelijk gewond raakte. Zijn comparanten vluchtten toen het bos in. De politie geeft verder aan dat de rovers niets hebben kunnen wegnemen. De dode is vermoedelijk van Braziliaanse afkomst. Het vermoeden bestaat dat zijn comparanten ook van Braziliaanse afkomst zijn.

Man met steekverwonding opgenomen in ziekenhuis

Een 33-jarige man is zondagochtend 15 maart, opgenomen in het ziekenhuis. Zijn opname was, volgens de politie, noodzakelijk omdat een houwer vast zat in zijn lijf en wel ter hoogte van zijn borstkast. Voorlopig onderzoek heeft naar voren gebracht dat de gewonde op hetzelfde adres woont als de 29-jarige Raoul R. Raoul verdenkt het slachtoffer van zijn gestolen autoradio. Zondag-ochtend ging het latere slachtoffer, gewapend met een houwer naar de kamer van Raoul om hem rekenschap te vragen, waarbij een woordenwisseling ontstond. Het slachtoffer zou de houwer toen op Raoul hebben gegooid. Die zou de houwer toen terug hebben gegooid naar het slachtoffer. De houwer kwam toen vast te zitten in het lichaam van het slachtoffer en wel  ter hoogte van zijn borstkast. Het slachtoffer wil geen aangifte doen tegen Raoul. Raoul is door de politie aangehouden ter voorgeleiding bij een hulpofficier van justitie. Hij wordt namelijk verdacht van zware mishandeling. Zware mishandeling is een ambtshalve vervolgbaar delict.

Dief aangehouden

Een dief is zondagmorgen 15 maart, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau van Latour. De politie geeft aan, dat de crimineel kort daarvoor een diefstal bij een pompstation in de Coesewijnestraat had gepleegd. Daarbij had hij SRD.1500,-. buitgemaakt.  Het geld is terecht en zal terug worden gegeven aan de benadeelde, aldus de politie.

 

More
articles