March 14, 2015


Justitia Pietas Fides MMDCCXII


March 14, 2015

– Onteigening. De gangsters in Caracas worden terechtgewezen. Een Nederlandse bedrijfsgroep wordt ‘bij arbitrage’ zowat een half miljard US-dollar toegewezen, vanwege onrechtmatige en wederwettelijke onteigeningen door Venezuela. Lees: http://investors.o-i.com/phoenix.zhtml?c=88324&p=irol-newsArticle&ID=2025227 PERRYSBURG, Ohio (March 12, 2015) Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI)today reported that its Dutch subsidiary, OI European Group B.V. (OIEG), has prevailed in an international arbitration against Venezuela. OIEG has been awarded more than $455 million for Venezuela’s unlawful expropriation of OIEG’s majority interest in two plants in Venezuela. The award was issued March 10 by a tribunal constituted under the auspices of the International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID). – ISIS en Suriname. Een Amerikaanse viersterren generaal waarschuwt zijn politieke meerderen in Washington DC over het ISIS-gevaar, dat via de Caribbean en Suriname de USA zou kunnen binnensluipen. Lackin heeft het plotseling over de ‘Suriname Brand’, met als centraal middelpunt New York? Inderdaad! En de Amerikaanse generaal heeft het over verzameling van ’intelligence’ in samenwerking met regionale en lokale overheden. Lezen erop gebrand, maar mee in “Newsweek”: ‘Speaking at a Pentagon press briefing, United States Southern Command General John F. Kelly said Friday that Islamic State fighters could attempt to travel through the Caribbean to the U.S. border. He estimates about 100 Caribbean natives have traveled into Syria to join ISIS. “While in Syria, they get good at killing and pick up some real job skills in terms of explosives and beheadings, things like that,” Kelly said. “Everyone is concerned, of course, if they come home. If they went over radicalized, one would expect they will come back at least that radicalized but…with really good job skills that they picked up in the fight”. Unlike the United States, smaller Caribbean nations lack the legal infrastructure and tracking capabilities to keep tabs on returning fighters. “If they get back to some of these countries…it’s pretty easy for them to move around,” the general said, specifying Trinidad and Tobago, Jamaica, Suriname and Venezuela as vulnerable nations. “A hundred certainly doesn’t seem like a lot, and it’s not, but the little countries that they come from [have a] total inability to deal with it”. To get into the United States from the Caribbean and South America, Kelly said, the fighters could take paths currently used by drug smugglers and human traffickers. The fighters would aim to “walk across borders,” he explained. “The amount of movement…and sophistication of the network overwhelms our ability to stop everything”. Kelly said the Caribbean natives who have joined ISIS are influenced by digital propaganda and “a couple of pretty radical mosques in the region”. The general said the United States doesn’t faces an immediate threat from these returning fighters, but it is working with these nations to share intelligence as needed. http://www.newsweek.com/general-warns-isis-fighters-entering-us-through-caribbean-313807 – Infantiel. Terwijl er zeer grote zaken gaande zijn of spelen in en rond ons land, achten een aantal door infantiliteit belaste organen van de overheid en onverlaten daar tewerkgesteld, het dienstig om een soortement aan vervallen en verlopen processen-verbaal –van maanden geleden– af te stoffen om daarmee Arthur Tjin A Tsoi gladiaal en diagonaal te gaan bestoken? Heeft natuurlijk alles te maken met zijn rol als/van klokkenluider, in de vermeende schandalen die zowat dagelijks bij de EBS ontspruiten. Allemaal ernstig doorzichtig, als gedetecteerde rancune tegenzet. Waar is het bewijsmateriaal, dat Tjin A Tsoi zich tijdens de confrontatie in het bos met illegaliteiten had beziggehouden. Er gebeuren wel meer en ernstig criminele zaken tussen Apoera en Poika die het licht bepaald niet kunnen verdragen. Maar ook dat wordt opgeruimd. ‘No sweat at all’. – Dienst. Als men geen militaire dienst wenst te doen, wil of kan uitvoeren, moet men op commando maar gaan werken in de kinderopvang. Zolang Justus in de eigen straat rekruteert en op zijn niveau opereert is er helemaal niks aan de hand. Wie niet aan de dienstplicht wil voldoen, zoekt tzt wel een baan op de Antillen. Men hoeft helemaal niet te dokken, als er gewetensvraagstukken zich mogen gaan voordoen. Gewoon de zittende magistratuur opzoeken. De diensplicht werd niet voor niets opgeheven. Werd opgeheven omdat er knap misbruik van werd gemaakt, door toenmalige en bekender geraakte misdaadgilden. – Casas. Een indringende vraag werd van de week gesteld. Of men wel weet waar de peperdure Casas-vliegtuigen van de Luchtmacht naar toe zijn gevlogen? Zal wel blijken, bij de begrotingsbehandeling en artikelen Defensie. Intussen heeft na jaren van wachten, de vliegtuigbouwer uit India drie helikopters afgeleverd op basis van een terug te betalen kredietlijn. – Elo! De boodschapper heeft het gedaan en van de voorzitter mag er niet worden doorgedebatteerd? Niet alleen het bijzonder onderwijs (RKBO), kreeg de nodige middelen niet van de Staat. Ameerali schoot ook nog eens een keer compleet uit zijn slof, toen hij ontdekte, dat een brief van onder meer Brahim (AZP) bij Radjkoemar Randjietsing (VHP/Front) was terechtgekomen, over acute en cito – schulden die door het Academisch Ziekenhuis meteen moeten worden voldaan. Als het zo doorgaat, kan Ameerali wel elke vijf minuten ontploffend ontbranden in onaangepaste woede en scheet, omdat de Staat werd aangesproken en wederom geen suppleties of andere schulden voor geleverde goederen en diensten heeft betaald? De Staat neemt goederen en diensten af, letterlijk uit de magazijnen van bedrijven en betaalt dan gewoon niet voor aangeleverd spul. En dan nog boos worden ook, als de zaak uit de klauwen loopt en naar buiten komt? Ook nog in de gevoelige in tijden, dat er verkiezingen aanstormen? ‘It is a fact of political life…, and nothing else!’. “25 Mei 2015, a sa kom keba!”. Tien miljoen moet AZP meteen hebben en RKZ ook nog een slordige 4 miljoen. Werk aan de winkel en echt geen tijd voor explosies van Robert. ‘Its a no go, just pay yr debts…’. – Schandaal. ILS werkt weer? Hoera! En dan zegt hij ook nog doodleuk, dat er geen incidenten hebben plaatsgevonden (…), toen de ILS te Zanderij het wederom ‘een jaar lang’ niet deed? Wat is ILS? Remember: ‘Toen de Anthony Nesty op 07 Juni 1989 bij Zanderij aankwam, was het daar, anders dan het weerbericht had voorspeld, mistig. Het zicht was evenwel niet zo slecht dat er niet op zicht kon worden geland. Gezagvoerder Will Rogers besloot echter via het Instrument Landing System (ILS) te landen, hoewel dit niet betrouwbaar was en hij voor zo’n landing ook geen toestemming had. De gezagvoerder brak drie landingspogingen af. Bij de vierde poging negeerde de bemanning de automatische waarschuwing (GPWS) dat het toestel te laag vloog. Het toestel raakte op 25 meter hoogte twee bomen. Het rolde om de lengteas en stortte om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven neer. Het instrument landing system (ILS) is een radionavigatiesysteem waarmee in de luchtvaart een precisienadering van een landingsbaan kan worden uitgevoerd. Het is een instrument – naderingsysteem, dat de piloot een nauwkeurig beeld geeft van de positie van zijn toestel ten opzichte van de ideale koerslijn en daalhoek naar een landingsbaan. Tevens geeft het ILS –indien gekoppeld aan een DME– een indicatie van de afstand tot aan het optimale landingspunt op de baan. ILS maakt landingen bij (zeer) slechte zichtcondities en automatische landingen mogelijk. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Instrument_landing_system – Auteurswet. Amendementen werden met algemene stemmen aangenomen in De Nationale Assemblée. Nu maar zorgen dat het allemaal geen dode letter is of wordt. De auteurs van intellectuele producties, dienen te zijn beschermd. Zo ook het voorbeeld: “I love SU”. Dus niet alleen muziekproducties in de gedeponeerde eigendom van een derde. – Toespijzen. Een vrouw had haar geslachtsdeel en ook haar maag volpropt met cocaïneverpakkingen. Dacht daarmee richting Nederland te kunnen gaanm (…), totdat het BID-team van Zanderij een kijkje nam in de compartimenten waar al dat toespijs in was/werd opgeslagen. HuuuuuuH! We frede yere! – Deurwaarder. In februari stond bij ruim tienduizend mbo-studenten in Nederland, een deurwaarder op de stoep. Zij waren te laat met de betaling van het lesgeld voor studiejaar 2014-2015. Dat meldt het consumentenprogramma Kassa. Veel studenten waren zich niet bewust van de ‘digitale post’ waarin aanmaningen binnen kwamen. Ook lazen ze niet de mails die Dienst Uitvoerend Onderwijs stuurde over aanmaningen of was hun e-mailadres inmiddels veranderd. De deurwaarderskosten van 300 Euro werden door de DUO doorberekend aan de studenten. Volgens de DUO is communicatie over de nieuwe procedure tekort geschoten. Dat had veel duidelijker moeten gebeuren. De dienst besluit daarom om voor ruim 10.000 mensen de deurwaarderskosten te betalen. Dat kost DUO 1 miljoen Euro. – Edith toch!. Dat het bonnetje rond de omstreden Teevendeal in verkiezingstijd is opgedoken, is volgens VVD-minister Edith Schippers (Volksgezondheid) geen toeval. Dat zegt de VVD-politica zaterdag in een interview met De Telegraaf. Door de zaak zijn deze week twee Nederlandse VVD-bewindspersonen van Veiligheid & Justitie –Ivo Opstelten en Fred Teeven– gedwongen afgetreden. Schippers, die deel uitmaakt van het VVD-campagneteam, zegt niet te weten wie “er achter zit”, maar ze vermoedt niet dat het een politieke partij is. “Als een bonnetje van vijftien jaar geleden een week voor de verkiezingen opdoemt, dan is mijn conclusie, dat het niet voor niets nú gebeurt”. De een zegt: ‘…het is de onderwereld’. De ander zegt: ‘…het zijn krachten bij justitie’. Een derde zegt: ‘…het zijn krachten uit de advocatuur’. “Ik kan dat niet beoordelen. Maar er zit ergens een kracht achter”, zegt Schippers in de krant. Teeven sloot vijftien jaar geleden als officier van justitie een omstreden miljoenendeal met een drugshandelaar. Die kwestie speelde recent opnieuw op. Deze week bleek dat Opstelten de Tweede Kamer verkeerd had geïnformeerd over de zaak. Er heerst grote politieke verontwaardiging na de opmerkingen van Schippers. Ze zal ze moeten waarmaken. – “Las moni”. De Nederlandse baggeraar Boskalis is door Europese sancties een project in Rusland misgelopen, dat circa 50 miljoen Euro aan omzet had kunnen opleveren. Dat zegt topman Peter Berdowski vrijdag in een interview. Het gaat om een havenproject in Sint-Petersburg waarvoor Boskalis de afgelopen jaren al veel voorbereidend werk heeft verricht. Omdat de financieringsmogelijkheden in Rusland door de Europese boycot beperkter zijn geworden, werd de volgende fase van het project evenwel gegund aan een Chinese aannemer, aldus Berdowski. Justitia Pietas Fides MMDCCXII

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249