March 13, 2015


Workshops Global Money Week


March 13, 2015

Enkele jonge ondernemers verzorgen tijdens de Global Money Week Beurs 2015 in de KKF-beurshal workshops onder het thema ‘Start young, grow awesome’. Sportvrouw Cheryl Brunings stond gisteren geprogrammeerd voor de workshop ‘Be sporty and smart, grow awesome!’. Cheryl is volleyballer en speelt voor Condor en de nationale selectie van Suriname. Ze studeert Werktuigbouwkunde en heeft al drie jaar haar eigen bedrijf. Jongeren die wilden weten hoe slim Cheryl is met geld, konden gratis participeren in haar workshop. Vanmiddag staat voorts op het programma de workshop: ‘Be artistic and smart, grow awesome’. Gino Ammersingh, die al negen jaren artiest is, en meer bekend is onder de artiestennaam ‘CrazyG!’ is ook ondernemer en is met deze workshop belast. Het merk ‘Full Bigisma’ heeft hij zelf ontwikkeld. Het merk is geïnspireerd door zijn levenservaring. Jongeren vanaf 12 jaar die willen leren hoe hij dat allemaal doet, kunnen meedoen aan zijn workshop, die gratis wordt verzorgd. Er is vandaag ook een workshop ‘Be musical and smart, grow awesome!’, die door de zangeres Adika wordt gegeven.  Naast zangeres is ze danseres, choreograaf en actrice. Ze zal de jeugdigen tijdens haar gratis workshop leren hoe ze hun eigen talent succesvol kunnen inzetten. De Global Money Week is een wereldwijd evenement dat gericht is op de jeugd en jongeren van 6 t/m 18 jaar en de elk jaar plaatsvindt gedurende de 2e week van maart. Dit evenement is een initiatief van Child Youth & Finance International en wordt op internationaal niveau gecoördineerd door dit wereldwijd netwerk. Op nationaal niveau vindt de coördinatie plaats door de deelnemende landen. De Global Money Week, heeft als doel het verhogen van de economische en maatschappelijke participatie van de jeugd en jongeren middels educatieve en interactieve activiteiten rondom geldzaken. Er wordt ook informatie gegeven over ondernemerschap en het creëren van een duurzaam inkomen voor levensonderhoud. Vorig jaar hebben wereldwijd rond 3 miljoen jongeren deelgenomen aan de Global Money Week en waren er 118 landen en 490 organisaties bij betrokken. De Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo, is een van de bankinstellingen die met een beursstand aanwezig is op de beurs.  Godo pr officer Monique Colli-Chin A Tam, vertelt aan de redactie van De West, dat meer dan 20.000 kinderen sparen bij Godo en dat de bankinstelling ruim 70.000 leden telt. Godo gaat momenteel na op welke manier invulling kan worden gegeven aan het verzoek van de leden om een vestiging te openen op Paramaribo-Noord. Momenteel is Godo de enige bankinstelling met filialen in het binnenland.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249