Suprematie van topscorers Inter MT doorbroken

De toonaangevende rol die spelers van landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT) hadden op de topscorerslijst van de SVB hoofdklasse is wegge-vallen. De concurrentie is zo groot dat de top drie helemaal is overgenomen door spelers van andere ploegen, te we-ten: Walking Boyz Company (WBC) en Excelsior. Gregory Righters van Excelsior blijkt nu de meest productieve aanvaller in de topsectie en to-rent met 12 goals uit dan ook uit boven naaste concurren-ten als Aïlton Paiva van Ex-celsior en Vangelino Sastro-medjo (WBC). Paiva wist tot nu toe 10x het net van de te-genstander te vinden, terwijl Sastromedjo, bekend om zijn kundige vrije trappen, tot nog toe 7x het doel van de tegenstander doorboorde. Met res-pectievelijk 12, 10 en 7 goals maken deze drie aanvallers nu de top drie uit op de SVB topscorerslijst en delen liefst vier spelers de vierde positie met 6 doelpunten: Galgyto Talea en Milton Pinas van SV Notch, Rendwig Kinsaini van Boma Star en Donovan Los-wijk van SNL. De spelers van IMT zoals Stefano Rijssel, Claudio Pinas en Jungelo Brunswijk, zijn ver terugge-vallen. Van Rijssel moet ge-zegd worden dat die te kam-pen had met een lastige knie-blessure. Het is dus niet dui-delijk of hij de partij zal zijn wanneer IMT het zaterdagmiddag in het Brunswijk Sta-dion zal opnemen tegen SNL.
Eerste klasse: In de eerste klasse is het een stuivertje verwisselen tussen Inaldo Pansa van Caravan en ‘Good Old’ Ronny Vrede van Deva Boys. Momenteel is Vrede weer aan kop van de topsco-rerslijst met 12 doelpunten en wordt hij op de hielen geze-ten door Pansa met 11 goals. Aubrey Landolf (Boskamp), Nawalka Tooy (Acoconut), Shivo Pansa (Caravan), Gar-vin Grant (West United) en Andrew Murray (Nishan’42) delen met elk 7 doelpunten de derde plaats.
Het gaat dus eveneens er heel spannend aan toe in deze eer-ste klasse competitie. Het programma van deze competitie werd vandaag 13 maart om 16.30 uur hervat in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion met het treffen tussen Robinhood en de Politie Voetbal Vereni-ging (PVV). Zaterdag 14 maart spelen in het dokter Ramkhelawan Stadion te Livorno omstreeks dezelfde tijd Kemal Dewaker (KD) en ACoconut en in het Letitia Vriesde Stadion te Coronie West United vs Nishan’42.
Koploper Jong Rambaan en Boskamp staan op hetzelfde tijdstip tegenover elkaar op het Nacionello Sportcomplex aan de Tout Lui Faut Kanaal-weg, terwijl om 17.00 uur Voorwaarts en Papatam de degens zullen kruisen in het Voorwaarts Stadion. Op zon-dag 15 maart betreden Cara-van en Deva Boys omstreeks 16.30 uur de strijdarena op het Boma Star Sportcomplex.
De stand ( na 14 ronden):
Vereniging        Pnt
1.Jong Rambaan        29
2.Nishan 42        27
3.Robinhood        27
4.Deva Boys        26
5.Papatam        24
6.Voorwaarts        22
7.Caravan        21
8.PVV            19
9.ACoconut        14
10.West United        13
11.KD            7
12.Boskamp        5
(DRP)

More
articles