March 13, 2015


Gecertificeerden Stichting Tana eerder aan bod


March 13, 2015

Gecertificeerden van Stichting Tana waren, volgens de directeur, Bert Hulsman, vandaag aanwezig bij het 10-jarig bestaan van Stichting Tana, welke zij samen vierde met de studenten en belanghebbenden. Het streven van Tana is om het onderwijs, dat op MBO-niveau wordt gegeven, steeds te vernieuwen. Dit om het niveau hoog te houden. Tana startte met 50 studenten, en is nu uitgebreid tot 200 studenten. In dat kader werden twee speciale personen in de bloemetjes gezet door de stichting, namelijk Ruben Setrodimetjo (was helaas uitlandig en kon zijn award niet in ontvangst nemen), en Siti Sordjo. Sordjo heeft 12 jaren lang in het bestuur gezeten en heeft altijd haar krachten gegeven aan de organisatie. De dag werd compleet gemaakt met optredens van de Tana-studenten. Angela Westfeeling, vertegenwoordiger van Duitsland, sprak de studenten toe om zich nog verder te ontwikkelen. Op deze dag werd ook het nieuwe logo van de stichting onthuld met de slagzin: ‘Towards a new alternative’. Tana verzorgt verschillende vocational trainingen aan voortijdige schoolverlaters en jongeren met problemen. Vanaf 2008 heeft Tana enkele medewerkers de mogelijkheid gegeven om zich te scholen tot internationaal gecertificeerde jobcoaches. In 2009 werd het project ‘Coaches at Work’ gestart, waarbij medewerkers van 14 ngo’s gedurende twee jaren getraind werden tot jobcoaches door het Duitse bedrijf SALO AG. Danzij dit bedrijf bestaat nu de stichting Tana Job Coach Diagnose Centre. Stichting Tana biedt aan werkzoekenden de mogelijkheid om hun droombaan te realiseren. Als ze de nodige skills niet hebben, worden zij daarin getraind en begeleid naar de baan. Enkele skills die worden aangeleerd zijn: communicatie, sociale vaardigheden en omgaan met boosheid. Met behulp van de nieuwste methoden en technieken voor jobcoaching en diagnoses bieden de stichting Tana en SALO  AG, als co-partner in dit project, aan bedrijven, scholen voor beroepsonderwijs, particulieren en de overheid, hun diensten aan. door Kimberley Fräser

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249