March 12, 2015


Waterkant-coördinator ziet veiligheid als prioriteit


March 12, 2015

De coördinator van de Waterkant, Burney Pinas ziet de veiligheid aan de Waterkant als een nummer één prioriteit. Dit zegt Pinas, nadat een brief vanuit de Belangen Organisatie Waterkant (BOW) op 2 februari, werd gestuurd naar de districtscommissaris (DC) van Paramaribo Noord- Oost, Jerry Miranda. In de brief vraagt BOW aandacht voor de problemen op het gebied van organisatie, logistiek, milieu en veiligheid in de omgeving Waterkant. Pinas is van mening dat inderdaad de veiligheid aan de Waterkant essentieel is. Hij heeft in het verleden een security bedrijf gecontacteerd, maar dit is door de Raad nog niet goedgekeurd. De security moet ervoor zorgen, dat zwervers en junks geen overlast zullen geven aan de bezoekers en het milieu aan de Waterkant. Volgens BOW, zorgt overlast er ook voor dat de klandize sterk achteruit gaat met alle nadelige gevolgen van dien voor de ondernemers, die veel investeren om hun zaak draaiende te houden. Pinas heeft de brief ook ontvangen van BOW, maar hij betwijfelt of BOW werkelijk een organisatie is. Op de vraag of Pinas intussen contact heeft gehad met DC-Miranda, zegt Pinas, dat sinds Miranda is aangetreden als DC van Paramaribo Noord- Oost, hij nog geen contact heeft gehad met hem. Problemen In die brief zijn de problemen aangegeven en voorstellen zijn gedaan, welke BOW samen zou willen oplossen met de DC, door een plan gezamenlijk uit te werken. Voor wat betreft de veiligheid, ziet BOW graag een permanente security ter plekke (buitengewone agenten van politie). Dit omdat bij calamiteiten er niet als zodanig ordehandhavers aanwezig zijn, men is dus afhankelijk van de komst van de politie, wat vaak lang duurt. Veiligheid aan de Waterkant is niet alleen essentieel voor de bezoekers en ondernemers, maar voor de totale bevolking. Behalve veiligheid, moeten ook andere zaken aangepakt worden zo is een toilettengroep van belang aan de noordelijke zijde, omdat wildplasserij zorgt voor een enorme stank, ook de bekende muziektent moet dringend gerenoveerd worden, ratten en ongedierte verschuilen zich tussen het hout. De plek wordt ook vaak door daklozen als onderdak gebruikt. Pinas gaf aan, dat er op het ministerie van Openbare Werken een beroep werd gedaan om die tent te verwijderen of te renoveren, maar dat is nog steeds niet gebeurd. BOW ziet graag dat het parkeerprobleem aan de Waterkant tot het verleden gaat behoren. BOW kijkt tevens uit naar een gesprek met de DC. Tot nog toe heeft de DC nog geen gehoor gegeven. door Kimberley Fräser

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249