March 12, 2015


Bond crèches wacht op minister BiZa en SoZaVo


March 12, 2015

De voorzitter van Bond Landsdienaren Crèches (BLC), Joyce Watson, zegt dat de bond de minister van Binnenlandse Zaken (BiZa), Edmund Leilis, de gelegenheid geeft om met zijn collega’s van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) Alice Amafo en de minister van Financiën, Andy Rusland, om de tafel te gaan zitten over het Functie Informatie Systeem Overheid (FISO) dat momenteel heel belangrijk is voor de crèchemedewerkers. De BLC heeft afgelopen dinsdag nogmaals gesprekken gevoerd met Leilis. Intussen zijn de crèchemedewerkers op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen, zij zijn van mening dat ze sinds 2008 op FISO vorderingen wachten, maar ze zijn bereid nog even door te bijten tot alles in kannen en kruiken is. De BLC wordt ondersteund door de adviseur/voorzitter van de Confederatie van Organisaties voor Landsdienaren (COL), Hugo Blanker. De bonden hebben reeds alle documentatie betreffende deze kwestie afgegeven aan een derde partij die aangetrokken is om advies hieromtrent te geven. “De ingediende documenten zullen in gezamenlijk overleg met de minister van SoZaVo worden bekeken met Leilis”, aldus de BLC-voorzitter. Watson zegt dat de bond uiterlijk maandag antwoord van Leilis zal ontvangen, want de bonden hebben hun werk al gedaan, de ministers dienen nu verder te besluiten. “De actie is niet opgeheven, maar opgeschort”, merkt Watson verder op. door Melissa Achthoven

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249