March 12, 2015


Bruynzelers verwachten alsnog pensioengelden


March 12, 2015

“De ex-werknemers van Bruynzeel, verwachten hun pensioengelden alsnog,” zegt de voorzitter Raöl Barsati van de Bond Belangen-behartiging Ex-Werknemers Bruynzeel Suriname in een vraaggesprek met De West. Minister Andy Rusland van Financiën had afgelopen dinsdag een telefonisch gesprek met de voorzitter en deelde hem mede met hem morgen in contact te treden en er alles aan te doen dat de gelden uit worden betaald. Tijdens het bezoek aan de Openbare Vergade-ring hedenmiddag in De Nationale Assemblee, bevestigde de minister in een vraaggesprek met De West dat hij reeds gesprekken gevoerd had met de bondsvoorzitter, maar deze heeft niet prijsgegeven wanneer de pensioengelden uitbetaald zouden worden. De minister merkte verder op dat hij morgen of in de loop van de komende week in contact zal treden met de voorzitter, en die zal dan over meer informatie beschikken betreffende de pensioengelden van de ex-Bruynzeel medewerkers. Op dinsdag 3 maart hebben de ex-medewerkers en de bond zich verzameld op de stoep van het ministerie van Financiën omtrent de uitbetaling van hun gelden. Vervolgens gingen ze naar De Assemblee om de aandacht van de DNA-voorzitter, Jenniffer Geerlings-Simons, te trekken. Aangezien er voor die dag een Openbare Vergadering uitgeschreven was, heeft Bonsaki de minister toch zo ver kunnen krijgen een gesprek met hem te voeren, zodat de verhitte medewerkers tot rust gebracht werden. De minister beloofde hun zijn uiterste best te doen betreffende de pensioengelden. door Melissa Achthoven

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249