Machine bankwerken voor SAO

Er zijn vandaag vier machine bankwerken overgedragen aan de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). De nieuwe machines maken deel uit van een project ter upgrading van de afdeling Machine Bankwerken. De overdracht komt voort uit een samenwerking tussen de SAO als werkarm van het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkelingen en Milieu (ATM) met de Staatsolie Foundation. De overdracht heeft plaatsgevonden op het complex van de SAO te Geyersvlijt.
Mevrouw Gilliad, vertegenwoordiger van de Staatsolie Foundation, sprak tijdens haar toespraak de hoop uit dat de machines goed worden ingezet en in bruikbare staat gehouden worden. Radjes Hemradj, waarnemend directeur SAO, is blij met de geste. Hij zegt dat de stichting niet graag wacht op de overheid. Er is daarom hard gewerkt om dit project te realiseren. Hemradj zegt ook dat er eind deze maand een seminar zal worden gehouden waarbij het bedrijfsleven de verwachtingen van de competenties van de cursisten moeten aangeven. Op basis daarvan, zal de curriculum afdeling van de SAO de trainingen aanpassen. Na de toespraken, vond de onthulling plaats van een naambord van de afdeling Machine Bankwerken. Aanwezigen kregen daarna een rondleiding met tekst en uitleg over de werking van de machines.
Op 2 december 2013 heeft het OAS een overeenkomst getekend met de Staatsolie Foundation Suriname over het upgraden van de machine bankwerken. Het upgraden heeft zowel binnen als buiten het instituut, impact gehad. Afgezien van de nieuwe machines, moet ook de training machine bankwerken aangepast worden.
Voor de upgrading waren er vier machines uit de jaren ’80, daarna heeft er geen vernieuwing meer plaats gevonden, daarom heeft de SAO zich ingezet, door projecten in te dienen bij verschillende bedrijven
Het project dat de SAO aan het uitvoeren is, is om de cursisten door middel van de aangeleerde competenties als gevolg van het werken met de machines en het contact met het bedrijfsleven dat hun wordt aangeleerd, makkelijk een baan te vinden. De upgrading van deze nieuwe machines is het gevolg van de technologische ontwikkeling. Als gevolg hiervan word het nieuwe lespakket aangepast.

More
articles