Begrotingsbehandeling start komende week

door Kimberley Fräser

De voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Simons, deelde vandaag tijdens de openbare vergadering mede dat in de komende week waarschijnlijk gestart wordt met de begrotingsbehandeling. Zij beloofde haar best te doen om samen met alle fracties in het parlement te werken aan de wetten. Dit zei Simons nadat er aandacht werd gevraagd door DNA- lid Asiskumar Gajadien om dit vraagstuk eerst af te ronden, voordat andere wetten worden opgebracht.
De vergadering, die uitgeschreven was voor 10.00 uur, werd twee uren daarna voortgezet. Dit vanwege een spoedbespreking met de ministers van Openbare Werken en van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, ten aanzien van de rampzalige overstroming te Weg naar Zee. Vandaag vond de voorzetting plaats van de agendapunten van 22 januari. In de eerste ronde werd er gediscussieerd over de ramp te Weg naar Zee. In de tweede ronde stonden de twee ontwerpwetten, de nadere wijziging van de Wet op de Loterijbelasting en de behandeling van het Wetboek van Strafrecht, op de agenda. Bij de ontwerpwet Loterijbelasting, hebben de leden van de Commissie van Rapporteurs, te weten, de voorzitter J. Dogojo, A. Gajadien, A. Tjin A Tsoi, R. Kajoeramari, R. Asabina en W. Ajaiso, hun bezorgdheden gepresenteerd over deze wet.
De leden vroegen aan de minister van Financiën en die van Justitie en Politie een overzicht met cijfers, van hoe de zaken eraan toe gaan in de loterijsector, omdat er heel veel onduidelijkheden zouden zijn. De Commissie wilde ook weten wat de controlemogelijkheden zijn die in werking worden gesteld. Gajadien zegt dat het Bureau Wetgeving, wijzigingen heeft gebracht in de Loterijbelastingwet, maar die zijn niet nagekomen. Zijn vraag aan de ministers was, hoeveel het verschil is dat de loterijbelasting gekregen heeft sinds de wijzigingen hebben plaatsgevonden en wat verwacht kan worden van deze wijzigingen.

More
articles