Parlementaire delegatie naar het buitenland

Een delegatie van De Nationale Assemblée zal op 16 en 17 februari 2015, de Parlementaire Conferentie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in Genève, Zwitserland, bijwonen.
De afvaardiging vanuit het parlement is uitgenodigd voor deze belangrijke bijeenkomst die komt op het moment dat het multilaterale handelssysteem wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen.
De vergadering is vooral bedoeld voor parlementariërs die gespecialiseerd zijn op het gebied van de internationale handel. Tijdens deze reis gaan Melvin Bouva (delegatieleider), Henk Ramnandanlal en Guno Castelen mee. Dus terwijl ons land dringend een begroting moet goedkeuren, nog heel wat sociaal maatschappelijke problemen heeft, gaan volksvertegenwoordigers nu rustig op reis. Het heet dat gesprekken op het gebied van de internationale handel belangrijk zijn. Als er nog sprake was van een stabiele politieke situatie in het land, zou niemand hiervan opkijken, maar het parlement bereikt schoorvoetend quorum en nu gaan drie heren lekker op reis. Met nog zo weinig tijd te gaan, moest er naar onze mening niemand meer op reis. Overigens is het ook de vraag wat het rendement is van zo een vergadering temidden van de politieke turbulentie in ons land. Het is soms moeilijk politici van zowel coalitie als oppositie, nog serieus te nemen. Terwijl het land maandenlang geld heeft verspild aan het niet kunnen vergaderen, terwijl het land maanden heeft gewacht op behandeling van de begrotingen voor 2015 en er nog zoveel andere maatschappelijke vraagstukken zijn, gaan we dood leuk op reis en we zeggen ook gewoon dat we gaan brainstormen over de internationale handel. En dan willen politici nog serieus genomen worden. Trouwens, al jaren wordt ons parlement, hoe pijnlijk dat ook overkomt, als een grap gezien. Vraag niet hoe het komt, maar dat heeft allemaal te maken met de belangen van de politici. Het is bijna te vergelijken als terstond het redden van mensen uit een brandende woning of pas de volgende dag hulp bieden.

More
articles