Haarwortelspecialiste wil haarverzorging stimuleren

De haaranalyses van haarwortelspecialiste Cheryl Götschin zijn een grote verademing geweest voor Surinaamse vrouwen in het grensplaatsje Albina (Suriname) en Cayenne (Frans-Guyana). De onderzochten reageerden, aldus een persbericht van Götschin, opgelucht na de deskundige en geavanceerde haaranalyse. Zij pleegde de analyses voor zowel vrouwen, mannen als kinderen. In beide plaatsen, Albina en Cayenne, stonden vrouwen versteld van wat zij op het computerscherm te zien kregen en wat het gevolg bleek te zijn van een verkeerde haarverzorging. Er waren dan ook veel vragen tijdens de infosessies in het Best Western Hotel Amazonia in Cayenne, alsook tijdens de sessies in Chin A Foeng drugstore op Albina. “De mensen weten niet wat er allemaal gebeurt als hun haar niet goed verzorgd wordt. Daarom willen we ze bewustmaken van een goede haarverzorging”, legt Götschin uit.
Veel van de onderzochte vrouwen reageerden onthutst bij het aanschouwen van de gevolgen van een onverantwoord en ongecontroleerd gebruik van diverse cosmeticaproducten. Gevolg: zorgwekkende haartoestanden, zoals pus- of ettervorming bij de haarzakjes, dichtslibben van de mond van het haarzakje bij de haarwortel, in stukken breken van het haar, alsook haaruitval, was wat het geavanceerde scanapparaat aan het licht bracht. Bij personen die te lang dezelfde valse vlechten in hadden, werden wormpjes op de hoofdhuid waargenomen. Ook bleek dat bij sommige vrouwen de vlechten te strak zaten, wat beschadiging van de haarwortel tot gevolg had en bloedplasjes of bloedvlekken in de onderhuid. Als gevolg van het te strakke haar, klaagden sommigen over hoofdpijn. Götschin waarschuwde daarom om het hoofdhaar niet te strak te vlechten en kunsthaar (valse vlechten) niet langer dan een week in te hebben. “Al was je het. Dat ding is kunst en gaat een broeinest op jouw hoofd vormen”, aldus de haardeskundige.
De voornoemde zaken zijn volgens de haarwortelspecialist niet waar te nemen met het blote oog. Pas wanneer er verschijnselen optreden, zoals irritatie aan de hoofdhuid, gejeuk en/of haaruitval, dringt het tot veel vrouwen door dat er iets aan de hand is met hun haar. Bij veel van de onderzochte vrouwen, vertoonden de scanbeelden een droog haarzakje, wat voor Götschin reden was haar nieuwe haarproduct ‘Purootz’ aan te bevelen. Dit product is een super haarvoedingsmiddel dat door de haardeskundige ontwikkeld is in anderhalf jaar tijd met het doel te dienen als een middel om de haarwortel te voorzien van de nodige vitaminen.
Götschin heeft een uitnodiging voor deelname aan een productiebeurs volgende maand in Frans-Guyana.
De infosessies en de haaranalyses, vinden plaats onder auspiciën van Cheryl’s hairsalon, die door haarspecialiste Götschin zelf gerund wordt. (DRP)

More
articles