Wong Ping nieuwe tafeltenniskampioen

Wong Ping is de nieuwe tafeltenniskampioen van Suriname. Hij won in een enerverende finale van de seniorenklasse met de 3-2 (setstanden 7-11/11-7/11-8/5-11/11-13) van Roel Lie.
Wong Ping kwam in het bezit van de Ramon Tjon Kie Sim wisseltrofee. Johnny Ho, de kampioen van het vorig jaar, kon dit jaar vanwege ziekte zijn titel niet verdedigen, terwijl ook Maurice Lie die de wisseltrofee reeds twee keren in zijn bezit heeft gehad vanwege studie in het buitenland niet aanwezig kon zijn. De winnaars kwamen allemaal in aanmer-king voor een beker en een geldbedrag gesponsord door Intralot NV. Intralot treedt vanaf de kampioenschappen zijn vernoemd naar Ramon Tjon Kie Sim op als sponsor. De uitreiking werd verricht door Ramon Tjon Kie Sim zelf aangezien hij ook de sponsor is van de wisseltrofee.
Aan deze seniorenkampioenschappen namen 22 spelers deel, verdeeld in 4 poules. Het ging om wel jeugdigen als senioren.
De nationale tafeltennisstrijd ging feitelijk afgelopen maandag van start, maar vanwege het grote aantal deelnemers konden toen niet alle wedstrijden van de voorronde worden afgerond. De wedstrijden werden donderdag hervat.
Samen met Wong Ping en Lie bereikten ook Johnny Ho, Kono Abas, Adesh Jawahir, Jared Soogea en de speler Lin de knock-out fase. De resultaten van de partijen in deze knock-out fase waren: Johnny Ho-Wong Ping 1-3 (8-11/11-9/6/11/3-11); Desiré Hoog-hart-Kono Abas 3-1 (14-12/4-11/11-8/12-10); Roel Lie-Lin 3-0 (11-5/11-5/ 11-9) en Adesh Jawahir-Jared Soogea 3-0 (11-5/13-11/11-3).
In de halve finale wonnen Wong Ping en Lie van respectievelijk Hoog-hart (3-0 (5-11/4-11/9-11) en Jawahir (3-1 (11-7/8-11/11-7/11-6).
Hooghart en Jawahir eindigden hierdoor als gedeeld derde.
Woensdag werden met de U-11 en U-15 klasse het eerste deel van de jeugdkampioenschappen afgeronde. Er was een deelnemersaantal van 25 spelers. De wedstrijden hadden een vlot verloop. In de U-11 klasse stonden in de finale Kunsh Moolchandani en Adiel Bochwani tegenover elkaar. Mool-chandani wist met 3-0 te winnen en werd dus U-11 landskampioen. In de U-15 klasse speelden Kono Abas en Noemi Pawiroredjo tegen elkaar in de eindstrijd. Abas won ook met 3-0. Eindstand U-11: 1.Kunsh Moolchandani; 2.Adiel Bochwani en 3.Gian Gangarampanday/Jason Lesperans. U-15: 1. Kono Abas; 2.Noemi Pawiroredjo en 3.Shawn Tam-rin/Justin de Vries.
De organisatie blikt terug op een geslaagd toernooi en bereidt zich nu voor op de U-13 en U-18 kampioenschappen, die aanstaande maandag worden afgewerkt in het gebouw aan de Zinniastraat.

More
articles