Surinamer omgekomen in Frans-Guyana

De autoriteiten in Frans-Guyana speculeren dat de onbekende man, die gisteravond bij een brand in Saint-Laurent-du-Maroni is omgekomen, een Surinamer is. De leeftijd van het slachtoffer wordt geschat tussen de 40 en 50 jaar, maar hij is nog niet geïdentificeerd.
Volgens de lokale media, werd de brand iets na 20:00 uur ontdekt in een woning aan de Moucaya lotissement 13. Hoewel de brandweer al binnen enkele minuten na de melding ter plekke was, heeft het vuur zich snel verspreid. Het slachtoffer zat gevangen in de brandende woning en kon niet op tijd worden gered. Het lijk is in beslag genomen en de Franse justitie heeft obductie gelast om de identiteit van de man te achterhalen.
Buren hebben aangegeven dat het zou gaan om een Surinamer die illegaal in Frans-Gu-yana verbleef. Ervé Escartin, adjudant-chef van de brandweer van Saint-Laurent, zegt dat twee collegae in het vuur zijn gegaan om de man te redden. Ze waren echter genoodzaakt om de deur te forceren, omdat die van binnen was vergrendeld. Eenmaal binnen, vond de brandweer niets meer dan een verkoold lijk. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Belendende panden hebben schroei- en waterschade opgelopen. Leon Bertrand, burgermeester van Saint-Laurent, heeft zich op de plek van het ongeluk georiënteerd.

More
articles