Locomotief blijft in de race in Para

Door een 0-1 achterstand tegen Spantu om te zetten in een 2-1 overwinning heeft het team van Locomotief de aansluiting behouden met de kopgroep bij de Para Sportbond (PSB). De zege bracht Locomotief op 15 punten uit 8 wedstrijden, 1 punt minder dan de twee koplopers Paraguay en Real Meursie. De laatst-genoemde heeft echter 8 wedstrijden gespeeld, terwijl Paraguay pas 6 duels achter de rug heeft. Bij winst in de eerstvolgende partij neemt Paraguay dus weer af-stand van zijn naaste concurrenten. Het wordt evenwel geen gemakkelijke wedstrijd, omdat Paraguay zondag de degens moet kruisen met Spantu, dat zich geen verlies meer kan permitteren omdat dan de achterstand met de overige teams veels te groot wordt. Spantu heeft op dit moment 9 punten uit 8 wedstrijden en bezet daarmee de vijfde plaats op de PSB ranglijst. De andere wedstrijden op het programma van zondag zijn:
Cirona-Locomotief en OSV-Real Meursie. De wedstrijden worden gespeeld op het Nacionello Sportcomplex aan de Tout Lui Faut-kanaalweg en vangen aan om 11.30 uur.
De top-4 wordt op dit moment uitgemaakt door Paraguay, Real Meursie, Lo-comotief en Osembo Sport Vereniging (OSV), die afgelopen weekeinde met 3-1 won van Cirona. Regillio Amoida plaatste Cirona in de 35e minuut op een 1-0 voorsprong, maar vijf minuten later maakte Denzel Adely gelijk (1-1) voor OSV, terwijl nog voor de pauze Gilmar Amelo OSV op een 2-1 voorsprong zette. In de 61e minuut bepaalde Rufunius Valpoort de eindstand op 3-1.
Overige uitslagen:
Spantu vs Locomotief 1-2 (0-1.
Vlaamse Leeuw vs Real Meursie 0-4 (0-0).
Jurgen Entingh van Paraguay voert nog steeds de topscorerslijst aan met 12 goals, gevolgd door Gilberto Cronie van Real Meursie met 11 doelpunten, Gregory Vyent (Paraguay) en Steven Velantie (Locomotief) beide met 10 goals en Gilmar Amelo met 7 treffers. Moreno Vyent van OSV, Clementelli Sheek van Locomotief en Revelino Redmond van OSV hebben alle drie elk 5 goals op hun naam. Rinaldo Caupain van Spantu heeft 4 doelpunten gescoord.
1.Paraguay 6-16
2.Real Meursie 8-16
3.Locomotief 8-15