SDK 2015: “Hardlopers zijn doodlopers”

Foto: Regillio Derby

Een bekend gezegde luidt: “Hardlopers zijn doodlopers”. Dit zou misschien ook van toepassing kunnen zijn op de huidige persoonlijke kampioenschappen van de Surinaamse Dam Bond (SDB). Van de top 10 spelers, uit de groep van twintig spelers die zich voor de halve finale plaatsten, missen nummer 3 John Schmelz en nummer 4 Satish Chandai de boot voor de uiteindelijke finaleronde.

Schmelz staat na de achtste ronde van de halve finale op de achtste plaats in poule A. Hij heeft tot nog toe slechts vijf punten gescoord en maakt geen kans meer voor de eindfase.
Chandai die zich als nummer 4 van de voorronde voor de halve finale plaatste bezet in poule B eveneens de achtste plaats, maar dan met 4 punten. Ook hij is al uitgeschakeld voor de finaleronde.
Harrypersad Laldjietsing, de nummer 1 van de voorronde, is momenteel zesde in poule A en maakt afhankelijk van de resultaten in de negende tevens laatste ronde vanavond een minieme kans voor de eindfase.
Van beide poules gaan namelijk slechts de beste vijf spelers over naar de finaleronde waarook de top-4 van vorig jaar aanschuift, te weten: titel-verdediger Gerson Bendt, semi-kampioen John Sadiek, Guno Burleson en Johannes Alfaisie.
Derryl Bohr, de nummer 2 van de voorronde, is vanwege het heengaan van zijn vrouw door zijn vereniging uit het toernooi gehaald.
Nummer 5 Jerry Sadiek is momenteel derde in poule A en zeker van de finaleronde.
Arief Salarbaks de nummer 6 van de voorronde bezet in poule B een gedeelde vijfde plaats met Jimmy Tay en is dus ook afhankelijk van de resultaten in ronde 9.
Montazali Nazir, de nummer 7 van de voorronde, is met zijn tiende plek en 4 punten in poule A ook al uitgeschakeld.
Nummer 8 Krishnapersad Ori is momenteel met nummer 10 Soerdiperkash Ori gedeeld tweede/derde in poule B met beide negen punten en zijn ze reeds finalisten.
Sanjay Beharie, de nummer 9 van de voorronde is in poule A gedeeld vierde met Ramon Norden. Beide hebben zij 9 punten.
De resultaten van de gisteren achtste ronde:
Poule A: Sanjay Beharie-Rinaldo Kemnaad 1-1; Ramon Norden-Robur Levens 1-1; John Schmelz-Harrypersad Laldjietsing 1-1; Shirkrishan Sheonath-Waldi Anches 0-2 en Montazali Nazir-Jerry Sadiek 0-2.
Poule B: Dheeradj Somai-Rudi Mohanlall 1-1; Rodney Lion-Arief Salarbaks 1-1; Satish Chandai-Jimmy Tay 0-2 en Soerdiperkash Jogie-Jimmy Cheng 2-0 (reglementair).

Stand B:
1.Lion 10 pnt
2.Jogie 9 pnt
Ori 9 pnt
4.Mohanlall 9 pnt
5.Tay 7 pnt
Salarbaks 7 pnt
7.Somai 6 pnt
8.Chandai 4 pnt
9.Cheng 3 pnt

Stand A:
1.Kemnaad 12 pnt
2.Anches 10 pnt
Sadiek 10 pnt
4.Norden 9 pnt
Beharie 9 pnt
Laldjietsing 9 pnt
7.Levens 7 pnt
8.Schmelz 5 pnt
Sheonath 5 pnt
10.Nazir 4 pnt

More
articles