FTN verrassend onderuit tegen Pontbuiten

(Foto: Regillio Derby)

Semi-kampioen Futu Na Keba (FTN) is bij de start van de beslissende kampioensstrijd bij de Wanica Sport Organisatie (WSO) zondag in het George Deul Stadion te Hanna’s Lust, verrassend onderuit gegaan tegen opponent Pontbuiten. De laatstgenoemde voetbalploeg uit het gelijknamige volkswoningbouwproject langs de Indira Gandhiweg, won met 2-1. Bij de rust leidde Pontbuiten al met 2-0, omdat Earel Amindie tweemaal het net vond.
Hij opende in de 18e minuut de score en stuurde vervolgens in de 29e minuut de FTN-goalie voor de tweede vissen in het net. FTN kwam na de spelhervatting goed terug en reduceerde via Valentino Eduards reeds een minuut na de pauze de achterstand naar 1-2, maar verder dan deze tegengoal kwam FTN niet. Robby Bodjie kon de situatie niet verkroppen en liet zich kort voor het eindsignaal behoorlijk gaan, wat hem de rode kaart van de arbiter opleverde en FTN het duel met 1 man minder deed afsluiten.
Debutant Toerano miste tegen Pokigron de kans 3 punten mee naar huis te nemen. De ploeg uit Toekomstweg, Ramgoelamweg en omgeving kwam in de 31e minuut op achterstand te staan toen Pokigron’s Giovanni Joop voor de 1-0 aantekende, maar in de 42e minuut kwam Toerano via Gordon Bloemhart op gelijke hoogte (1-1). Grote consternatie ontstond er in het Toerano-kamp toen een autogoal van de speler Guno Darius Pokigron aan een 2-1 voorsprong hielp. Echter, gelukkig voor Toerano, was hun goaltjesdief Quincy Wielzen zeer alert en bepaalde deze speler nog voor het eindsignaal de eindscore op 2-2. De schade werd zo beperkt.
Het rivalenduel tussen Young Rhythm en Wanhattie, twee teams uit het district Marowijne, eindigde in een 3-1 zege voor Young Rhythm.
Het was echter Wanhattie dat reeds na 14 minuten spelen een 1-0 voorsprong nam via Jorten Cabenda, maar Martino Adams van Young Rhythm deed 5 minuten na de pauze deze voorsprong van Wanhattie teniet met zijn gelijkmaker (1-1). Goalgetter Valentino Kentie toonde wat hij waard was en tilde in de 52e minuut de score naar 2-1, terwijl ‘Good Old’ Sigmund Pika in de 65e minuut de eindstand bepaalde op 3-1 voor Young Rhythm.
Real Kaja kwam tegen Sunny Point eenmaal tot scoren, maar dit doelpunt dat Ortega Wens scoorde in de 45e minuut zou het enige blijken te zijn. Sunny Point scoorde viermaal en won dit duel met 4-1. De winnende goals werden gemaakt door Gilberto Pinto (8, 33), Emanuel Koeba (39) en Maikel Kwassie (86).