Amerikaanse gijzelaarster IS dood

De door de Islamitische Staat (IS) gegijzelde Amerikaanse Kayla Jean Mueller, is dood. Dat heeft de familie van de 26-jarige vrouw vandaag bekendgemaakt. De Amerikaanse uit Prescott in Arziona, viel in augustus 2013 in handen van de meedogenloze terroristen. Ze werkte in Syrië en Turkije voor een hulporganisatie.
“Met pijn in ons hart moeten we bekendmaken dat we bevestigd hebben gekregen dat Kayla Jean Mueller om het leven is gekomen”, aldus haar ouders in een verklaring. “Kayla was een gepassioneerde en toegewijde welzijnswerker. Haar gehele jonge leven stond in het teken van hulp aan hen die vrijheid, vrede en rechtvaardigheid nodig hebben.”
Ook Barack Obama bevestigt het nieuws. De Amerikaanse president zegt dat heel het land meeleeft met de ouders en hun “onmetelijke verdriet” deelt. Obama belooft dat de VS “de terroristen die verantwoordelijk zijn voor haar gevangenschap en dood zullen vinden en terecht zullen stellen”.
De familie van de vrouw ontving in het weekeinde een boodschap van IS, liet een woordvoerster van het Witte Huis weten. Toen de inlichtingendienst de authenticiteit daarvan vaststelden, kon de conclusie niet anders zijn dan dat Mueller niet meer in leven is. Volgens CBS News bevatte het bericht onder meer een foto van het stoffelijk overschot van de vrouw.
Beide verklaringen gaan niet in op hoe Mueller is omgekomen. IS zei vorige week vrijdag dat ze is gedood door een bombardement van de Jordaanse luchtmacht op de Syrische stad Raqqa, maar dat kan propaganda zijn. Zowel de VS als Jordanië lieten direct weten dat daar geen bewijs voor is.
Tijdens haar gevangenschap schreef Mueller haar familie een brief. Haar ouders hebben de inhoud daarvan dinsdag vrijgegeven. Ze schrijft dat ze ondanks alle ontberingen hoopvol blijft. Ze vraagt haar geliefden sterk te blijven en voor haar te bidden.

More
articles