SOC rouwt om Mario Vazquez Raña

Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) rouwt om het heengaan van Mario Vazquez Raña (foto). SOC-voorzitter Guno van der Jagt schrijft in een persbericht dat het SOC zondagavond het droevig bericht heeft ontvangen dat Raña op 82-jarige leeftijd is overleden in Mexico City. Mario Vazquez Raña was tot voor zijn heengaan de voorzitter van de Pan American Sport Organisatie (PASO) en is ook jarenlang bestuurslid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) geweest. “Hij is ook één van de oprichters geweest van de Associatie van Nationale Olympische Comites in 1979 en heeft deze organisatie geleid tot en met 2012.  Mario Vazquez Raña was één van de meest invloedrijke personen in de Olympisch beweging en is ook één van de grondleggers geweest van Olympic Solidarity in zijn huidge formaat. De Olympische beweging en in het bijzonder de Pan Amerikaanse regio verliest met het heengaan van Mario Vazquez Raña een leider van wereldformaat”, aldus Van der Jagt.

More
articles