Record aantal teams in futsalcompetitie

(Foto: Regillio Derby)

De Diamond Blue Scholen Futsal Competitie 2015 van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) is de afgelopen maand gestart. Het aantal scholen teams dat dit jaar participeert is wederom hard gestegen naar een record aantal van 89 teams. De teams zijn verdeeld in de jongens U-14, U-17 en U-20 klasse en de meisjes U-17 en U-20 klasse.
Er zijn ook enkele scholen buiten Paramaribo die meespelen om het kampioenschap in hun klasse zoals: H.H.S.Wel-gedacht C, SG Tamanredjo en OS Koewarasan.
Als sponsoren van Scholen Futsal Competitie 2015 treden op Diamond Blue, TeleG en de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank GODO.
Vanwege het groot aantal teams en de stakingen bij het Anthony Nesty Indoor Stadion zal de scholencompetitie tijdens de paasvakantie worden voortgezet. Naar verwachting zullen de finale rondes in de maanden april en mei worden gespeeld.
Dit jaar zal de scholenkampioen in de jongens U-17 klasse participeren in het Surinam Airways Internationaal Futsal Toernooi van de SZVB dat in de maand augustus zal worden gehouden. De U-17 zal dan uitkomen tegen een buitenlandse tegenstander in de U-17 categorie en het U-17 team van de Futsal Academy. Inmiddels hebben haast alle scholen tenminste één wedstrijd gespeeld.
Zondag ging het Natin in poule H van de jongens U-20 klasse moeiteloos met 12-0 langs de St.Willibrordusschool. In poule A wees het Havo II de ploeg van Imeao-2 met 4-1 terug, terwijl de STS 2 en de Theodoor Judaschool in poule E 2-2 gelijk speelden. In poule G ging het Mr.Dr.J. C.de Miranda Lyceum met 8-3 langs de Oedaraysing Varmaschool.
Zaterdag speelde het Imeao-1 in poule B 6-6 tegen het Schakelinstituut, terwijl de ETS in dezelfde poule met 4-3 won van het AAHA. In poule C klopte Mulo Geyersvlijt het team van LBGO Nieuwe Domineestraat met 5-3, terwijl de AMS met 2-0 won van het SPI. Het Imeao-4 behaalde in poule D een 3-1 zege op de J.E.Dennertschool en in poule F won het VWO-4 met 6-4 van de STS-3.
De uitslagen van de overige op zondag gespeelde wedstrijden zijn als volgt: Jongens U-17: Poule A: Mulo Kerklaan-Mr.Dr.J.C.de Miranda Lyceum 2-1. Poule B: St.Ceciliaschool-St.Margaretha 4-2. Poule F: STS 4-STS 1 3-2. Poule G: Mgr.Wulfinghschool-Mr.Dayanand 6-4. Poule H: Mulo Latour-Salvator 4-1.
In poule A vond de partij tussen de A.T.Calorschool en de St. Paulusschool geen voortgang. De St.Paulus kwam niet opdagen.
In poule B van de meisjes U-29 won het Imeao-2 met 10-0 van het SPI.
Uitslagen zaterdag 7 februari:
Jongens U-14: Poule A: Hendrikschool-St.Paulus 6-4; poule B: AAHA-J.E.Dennert 5-3 en I.P.J.Berkenveld-George Asin 10-4.
Jongens U-17: Poule B: LBGO Nieuwe Domineestraat-STS 2 3-3; poule C: LBGO Beekhuizen-Koendersschool 5-4; poule D: J.E.Dennertschool-George Asin 7-4 en poule E: W.Ritfeldschool-Wim Bos Verschuur 4-2.
Meisjes U-20: poule A: AMS-VWO-4 5-3 en Natin-Havo II 4-1.

More
articles