Cocaïne en 3 ton goederen in beslag

Vorige week donderdag zijn er weer controles uitgevoerd op de Marowijnerivier. De PAF, de Franse grenspolitie, voerde samen met de douane en de gendarmerie verschillende controles uit op de grenswateren tussen Suriname en hield daarbij een vrouw aan. Deze had 700 gram cocaïne weten te verbergen. Zij is overgedragen aan de politie in Cayenne voor verhoor. Tegerlijkertijd werd er een andere boot aangehouden op de rivier. Deze had maar liefst 2,8 ton aan goederen, bestemd voor de Saint-Laurent. De bootsman werd aangehouden en na verhoor bleek dat de goederen, afkomstig waren uit Suriname. Het ging om levensmiddellen en kleding. Al de goederen werden in beslag genomen en vernietigd. De reden voor de aanhoudingen was dat de boten de oversteek deden in de avonduren. Om de criminaliteit en de illegale handel aan de grens te verminderen, maar ook om de veiligheid te  verhogen, is al enkele jaren een verbod ingesteld om ‘s avonds te varen.

More
articles