Brunswijk op de bedeltoer

De man die zo stoer en opvallend door het leven gaat, heeft de afgelopen week gedemonstreerd een doodeenvoudige politicus en burger te zijn. Die bigi mofo die hij had, dat politiek big business is en dat je geld moet hebben, is plotseling verdwenen. Integendeel, de man is op de bedeltoer geslagen en probeerde nog positief over te komen bij zijn achterban te Para. Volgens Brunswijk heeft hij alles gedaan om met de NDP samen in zee te gaan tijdens de komende verkiezingen, maar de paarse organisatie wil daar niets van weten.  Wij zeiden al eerder in Keerpunt dat Bravo al heel vroeg een taxatiefout heeft gemaakt. Dat hij politiek erg onvolwassen en ondoordacht is, is duidelijk gebleken toen hij besloot deze regering te joinen. Het gaat niet zozeer om het ondersteunen van dit kabinet, maar hij heeft afspraken die hij destijds met zijn politieke makkers heeft gemaakt, overboord gegooid. Wij weten wat er in het stemhokje is gebeurd bij de verkiezing van de president en de vice-president. Een geniaal idee van Guno Castelen onthulde dat Bravo duidelijk tegen de afspraken in had gestemd. Ronny dacht: ik schop het NF weg en zal lekker verder gaan met de NDP. Nu blijkt dat de NDP hem niet lust op weg naar de verkiezingen. Ook A Nyun Combinatie niet en V7 al helemaal niet. Brunswijk doet het overkomen alsof hij niet in die combinaties wil zitten, omdat de verdeling van posten te veel tijd in beslag gaat nemen. Op een vergadering zegt hij dat hij alles heeft gedaan. Hij heeft dus ook gebedeld, omdat in zijn conceptie de NDP en ABOP voor de meeste zetelwinst garant staan, maar Brunswijk vergeet één ding; de NDP gaat niet in zee met partijen die wat bewezen hebben. Ze zullen het doen met afdankertjes zoals PDO, NSK, PBO en Palu. Partijen die op eigen kracht nooit een halve zetel halen en dus moeten dansen naar de pijpen van de grote broer. Deze partijen weten bijvoorbaat wat hen te wachten staat. Ook al krijgen ze de laagst mogelijke plaatsen, ze liften mee, want veel keus hebben ze niet. Ze komen altijd met het verhaal van het kiesstelsel en wie weet wat nog meer, maar je bent groot als je op eigen kracht een zetel binnenhaalt. Bravo moet gewoon ophouden met zijn verhaal over hoe het mis is gelopen met de NDP. Als hij zegt dat de ABOP veel power heeft, bewijs het dan door alleen de verkiezingen in te gaan. Brunswijk heeft het er zo vaak over dat de politiek niet voor mensen is met ‘tje potie’ mentaliteit. Money talks, let’s see it, mr. Bravo. Niet teveel huilen dat het niet mogelijk is met de NDP.

More
articles