Illegale goudwinning Frans-Guyana

Afgelopen zaterdag hebben eenheden uit Frans-Guyana behorende tot het onderzoeksteam tegen  illegale goudwinning (CIO) uit de grensplaats Maripasoula, het zogeheten Harpie eskader en militairen van het eerste regiment, een operatie uitgevoerd tegen lieden die zich bezighouden met de illegale goudwinning op het Franse grondgebied.  De actie kwam op gang toen men twee korjalen waarnam en de opvarenden bij het zien van de Franse patrouille, in het water sprongen. Een bootsman en een andere man van in de vijftig, werden door de eenheid aangehouden en later in verzekering gesteld.  De korjalen werden in beslag genomen. De actie die in het zogeheten Ininigebied plaatsvond, leverde een grote buit van de illegale gouddelvers op . De samenstelling van de buit zag er als volgt uit:  37 kg kwik, 450 kg rijst,  147 kg aan kleding, 800 kg aan andere voedingswaren, 73 kg aan schoonmaakmiddelen, 24 flessen rum, 30 kg aan laarzen, 9 liter whisky, 35 sloffen sigaretten, 15 liter bier, 20 kg aan gereedschap, dekzeilen,  een televisietoestel, 6 houwers, een apparaat om bouwstenen te kunnen vervaardigen., 50 kg suiker, 15 kg aan fruit en groenten. 16 kg koffie, 300 liter diesel, 500 liter benzine  en delen van munitie.

More
articles