February 2, 2015


Rotary stimuleert leiderschap jongeren


February 2, 2015

Vanaf 26 februari tot en met 1 maart 2015, wordt de jaarlijks terugkerende conferentie, de Rotary Youth Leadership Awards (RYLA), gehouden in Suriname. Deze awards werden in 2008 voor het laatst in Suriname gehouden. Het is een leiderschapsprogramma, georganiseerd door de Rotary en de Rotaract voor jonge mensen tussen de 14 en 30 jaar. De RYLA wordt georganiseerd omdat de Rotary leiderschapsontwikkeling bij de jeugd heel belangrijk vindt. De Rotary wil graag ontwikkelingsmogelijkheden bieden om zodoende leiderschap te stimuleren onder de jeugd. Dit vertellen Merelyn Purperhart en Vincent Rijhiner, leden van de RYLA-commissie vandaag bij de persconferentie van Get!T Training & Consultancy. Het thema rond de trainingen is leiderschap & Innovatie. De RYLA zal dit jaar in vier landen gehouden worden binnen het district waarin wij vallen. Enkele vaardigheden die tot ontwikkeling worden gebracht door de RYLA, zijn onder andere: leiderschapsvaardigheden en ethiek, communicatievaardigheden, oplossen van problemen en conflictbeheersing, spreken in het openbaar en onderhandelen. De deelnemers worden dus in de gelegenheid gesteld om op verschillende manieren hun leidinggevende capaciteiten te ontwikkelen. De doelgroepen voor deze conferentie zijn: Interactors, Rotarctors, Rotarians en studenten. De openingsceremonie wordt gehouden DSB Garden House. Op de laatste dag zal er een verrassing zijn voor de deelnemers. Wat de organisatie wel verklapt, is dat de skills die bij de trainingen worden bijgebracht, gelijk toegepast zullen worden. Om deel te nemen aan de conferentie, kan worden geregistreerd vanaf heden tot en met 10 februari. Dit jaar zijn er 150 plaatsen beschikbaar, waaronder 50 voor deelnemers uit het buitenland, 50 plaatsen zijn al bezet voor Interactors en Rotarctors in Suriname en 50 plaatsen zijn voor vrijwilligers. In verband met vele registraties zal er een selectie plaatsvinden. De selectie vindt plaats op basis van de motivatie die de registratie geeft. Registratie kan op de Facebook pagina RYLA Suriname. door Kimberley Fräser

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249