February 2, 2015


OM eist 5 jaar voor grootmoeder


February 2, 2015

Een strafeis van vijf jaar geheel onvoorwaardelijk onder aftrek, werd vandaag gevorderd door vervolgingsambtenaar, mr.Maikoe, in de zaak waarbij een grootmoeder, Shakauntala B., terecht staat. De grootmoeder heeft volgens haar eigen verklaring en overige zaken die tijdens het politioneel onderzoek en op de zitting naar voren kwamen, doodslag gepleegd. Op 4 mei 2014 heeft zij in haar woning aan de Helena Christinaweg te Wanica, haar 1-jarige kleinzoon, Akash, een middel toegediend zodat hij het leven mocht laten, wat ook is gebeurd. In eerste instantie werd aan de politie verteld dat het om een huismiddel tegen hoest ging en dat een omissie is opgetreden in de dosering. Nader onderzoek van de politie liep uit op een volmondige bekentenis, waarbij de beklaagde verklaarde willens en wetens, met het doel dat het kind moest sterven, het middel heeft toegediend. Het kind is geboren als gevolg van het feit dat een neef haar dochter heeft verkracht, om die reden is het kind niet geaccepteerd binnen de familie. Ook zijn de sociale omstandigheden zodanig dat niet voldoende in levensonderhoud kan worden voorzien, ze leven van bijstand van de overheid. Op de bewuste dag was er geen (baby)voeding en het kind huilde maar, waardoor de oma gefrustreerd raakte. Ze dacht niet verder na en wilde verlichting van de situatie. De vervolging haalde aan dat de psycholoog rapporteerde dat de vrouw volledig toerekeningsvatbaar is en dat zij voldoende in staat is in haar levensonderhoud te voorzien. Mr.Tjotkhan mag op de zitting van 2 maart zijn uitlatingen over de strafeis bekend maken.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249