‘Slechts’ 28 verkeersdoden in Frans-Guyana 2014

Het jaar 2014 is voorbij en zoals gebruikelijk, wordt er in januari een samenvatting gemaakt van het aantal verkeersongevallen. De hoofdoorzaken, alcohol, hoge snelheden en het niet dragen van een helm. 28 mensen hebben in 2014 het leven gelaten op de wegen in Frans-Guyana. Dat is er eentje meer dan in 2013. Het jaar 2013 werd beschouwd al het minst ergste jaar van de afgelopen 10 jaar. Het jaar 2014 zag er in het begin echter slecht  uit, “maar de laatste vier maanden van het jaar waren de beste”, vertelt de préfet Eric Spitz. Zo goed dat er in de maand december geen enkele verkeersdode was te noteren. En dat was niet gebeurd sinds 2005. Het aantal verwondingen is wel omhoog gegaan. Van 357 in 2013 naar 377 vorig jaar. Een lichte vermindering en dat terwijl het aantal rijbewijshouders is gestegen met 12%. “Het aantal voertuigen in het verkeer en het aantal afgelegde kilometers zijn eveneens omhoog gegaan”, verduidelijkt Spitz. “In die context zijn de cijfers best wel aanmoedigend, hoewel wij nooit tevreden zullen zijn zolang er verkeersdoden voorkomen.” Van het aantal doden zijn 13 mensen omgekomen door te hoge snelheid, 7 door teveel alcohol en 2 kinderen zijn omgekomen doordat zei niet in een  kinderstoel zaten. Het aantal aanrijdingen voor tweewielervoertuigen is met de helft gedaald naar 7, maar van alle 7 gevallen zijn de bestuurders omgekomen, voornamelijk omdat zij geen helm droegen.

More
articles