Skalid brengt eerste mixtape ‘Story Time’ uit

Skalid MuntlsagNieuwkomer Skalid Muntslag, meer bekend als Skalid, die reeds enkele weken zijn nieuwe mixtape promoot, kan uiteindelijk het Surinaams publiek laten zien wat hij kan. Sinds vorig jaar heeft Skalid via de social media bekendgemaakt wat hij in petto heeft en nu is het dan eindelijk zover. Het moment is aangebroken! Skalid bracht vandaag zijn eerste mixtape ‘Story Time’ uit, en zowel bestaande als nieuwe fans mogen die online gaan beluisteren.
Skalid is eigenlijk niet zo nieuw meer, hij heeft eerder ook gezongen en video’s uitgebracht met R-studio, waar de bekende Surinaamse zanger, Rafick Bottse, ook deel van uit maakt. Andere artiesten waarmee Skalid heeft samengewerkt zijn Dillon Waterberg en Skittz. Skalid is al ongeveer 4 jaar bezig met muziek en dat is zijn uitlaatklep.
“Ik ben een beetje een gesloten boek en door muziek kan ik mijn gevoel uiten.” “Story Time’ is een verzameling van verhalen, welke hij op een abstracte manier vertelt, dus hij gaat minder in op details. Daarmee wil de zanger mensen laten voelen wat hij zelf voelt. Skalid zegt aan Teenie West dat hij ongeveer zes maanden heeft gewerkt aan ‘Story Time’, dat uit negen nummers bestaat, allemaal in het Engels gezongen. Deze bestaan uit verschillende genres, zodat een ieder aan zijn of haar trekken kan komen of zijn/ haar favoriet eruit kan halen. “Deze mixtape is een beetje diep”, legt hij uit. Enkele nummers uit de mixtape zijn: ‘Why’, No Games’, You can go’, Need to be Free’ en Fall in love’.
Skalid denkt er sowieso aan om in de toekomst ook een album uit te brengen, maar daarvoor is de tijd er nog niet.
“Ik ben als muzikant nog jong. Dus ik neem nog babystappen. Deze mixtape was stap 1”, aldus Skalid. Mede vanwege zijn schoolverplichtingen, kan hij niet al zijn aandacht op muziek vestigen. Rond media dit jaar, wanneer de schooldruk wat minder is, gaat hij weer intensief schrijven. Zijn volgende stap is om meer met Surinaamse producers te werken, omdat er volgens hem genoeg talen ten zijn in Suriname en hij er een aantal van.

More
articles