Lakers stunten tegen Bulls na double OT

Na negen achtereenvolgende nederlagen weten de Los Angeles Lakers weer wat winnen is. De thuisploeg versloeg de Chicago Bulls gisteravond na dubbele verlenging met 123-118. De Lakers verspilden in de reguliere speeltijd met nog iets meer dan een minuut te gaan een voorsprong van negen punten, maar de jongelingen herpakten zich sterk.
Bij aanvang stond het duel in het teken van de terugkeer van Pau Gasol. De forward won twee kampioenschappen in het goud en paars, maar vertrok deze zomer naar Chicago.
Bezoekers van de wedstrijd kregen shirts met daarop de tekst “Thanks Pau”. De Spanjaard speelde in zijn oude arena niet onverdienstelijk met 20 punten, 10 rebounds en 4 blocks.
De Lakers hadden duidelijk een extra motivatie, want de gehele ploeg speelde met wat extra inzet. Misschien was het omdat het duel op de nationale televisie werd uitgezonden of misschien wilde het de evenaring van het clubrecord achtereenvolgende verlieswedstrijd voorkomen. Het zorgde er in ieder geval voor dat Jordan Hill zich kroonde tot topscorer met 26 punten, terwijl Wayne Ellington goed was voor 23 punten en rookie point guard Jordan Clarkson schopte het tot achttien punten.
Jimmy Butler (35 punten), die gisteren te horen kreeg dat hij is verkozen tot All-Star, was de opvallendste speler op het veld. Zijn inzet, wilskracht en aanvallende vermogen waren een genot om te zien. Ook Joakim Noah gaf alles wat hij had en miste net een triple double: 9 punten, 9 rebounds, 17 rebounds. Derrick Rose mocht bij Bulls het boetekleed aantrekken voor de nederlaag.
De point guard wilde vaak te veel doen, wat leidde tot vijf turnovers en een dramatische statistiek van 7 succesvolle schoten uit 26 velddoelpogingen. Terwijl de schotklok afliep van eerste overtime eiste Rose de bal op voor het laatste schot, dat uitdraaide op een lelijke misser. De nederlaag roept vragen op over de kracht van dit team en naar verluid zit coach Tom Thibodeau op de hete kolen.
Indiana Pacers wees New York Knicks met 103-82 terug. De Knicks speelden een verschrikkelijk derde kwart, waar het niet verder kwam dan twaalf punten. Roy Hibbert was voor Pacers zeer effectief met achtien punten in 23 minuten.
De Memphis Grizzlies gaven een master class verdedigen tegen Denver Nuggets, die niet verder kwam dan 69 punten. Zach Randolph domineerde dit duel met 15 punten en 17 rebounds en bracht de Nuggets in een dieper dal.
De ploeg van coach Brian Shaw verloor acht van laatste negen duels.
De Grizzlies kregen ook te maken met een tegenvaller. Vince Carter moest het veld geblesseerd verlaten.
Milwaukee Bucks boekte een haast historische 115-110 zege op bezoek bij Orlando Magic. De Bucks waren sinds december 2004 niet meer als winnaar van het veld gestapt, maar dankzij een allround goede teamprestatie werd de vloek verbroken. Khris Middleton was goed voor zeventien punten. De winger krijgt de laatste duels een basisplaats van coach Jason Kidd en lijkt deze voorlopig niet meer kwijt te raken.

More
articles