Passagiers vlucht Curaçao-Suriname gedupeerd

Passagiers van de InselAir-vlucht vanuit Curaçao naar Suriname hebben de nacht door moeten brengen op de internationale luchthaven van Georgetown, Guyana. Dit bericht ‘Amigoe’. De piloten waren genoodzaakt uit te wijken naar het buurland van Suriname vanwege slecht weer en mist. Volgens het nieuwe vliegschema zouden de passagiers rond één uur vanmiddag alsnog in Suriname landen. “Omdat Suriname weigert om een instrument landing system aan te schaffen, is het onmogelijk om bij mist of slecht weer te landen op de Johan Adolf Pengel International Airport”, zegt Edward Heerenveen, hoofd Algemene en Internationale Zaken van InselAir. Het toestel van InselAir vertrok gisteravond rond tien uur uit Curaçao en zou rond twaalf uur in Suriname aan moeten komen. Door zware onweersbuien waren de piloten echter gedwongen om uit te wijken naar Georgetown. Passagiers uitten op Facebook hun verontwaardiging dat er niet genoeg eten beschikbaar was voor meereizende baby’s en dat de bemanning zonder hen te informeren naar het hotel vertrok. “Omdat de piloten onder zware omstandigheden door onweersbuien moesten vliegen, zijn ze verplicht om een bepaald aantal uren te rusten. Pas daarna kan er verder worden gevlogen”, legt Heerenveen uit. Passagiers kunnen in dit soort situaties niet van het vliegveld af en zijn dus gedwongen om daar te overnachten. “Wanneer wijzelf in gebreke blijven, door technische defecten bijvoorbeeld, zorgen we altijd voor een hotel. Maar in het geval van weersomstandigheden doen we dit niet, omdat er dan sprake is van overmacht. Bovendien zorgt dit al voor veel onkosten.”
Heerenveen benadrukt dat vluchten naar Suriname, ook van andere maatschappijen, regelmatig moeten uitwijken vanwege het ontbreken van het instrument landing system. Op het moment van het te perse gaan van deze krant wist hij nog niet precies of de vlucht inmiddels was voortgezet. Volgens het tijdschema zou de vlucht om één uur moeten landen en vertrekt een uur later, met ongeveer zeven uur vertraging, weer naar Curaçao.

More
articles