Italiaanse politie rolt drugsbende op

In verscheidene delen van Italië zijn vandaag in totaal 28 mensen aangehouden die ervan verdacht worden lid te zijn van een drugsbende uit de regio Napels met vertakkingen naar Spanje, Nederland, Colombia en Venezuela. Dit berichtte het Italiaanse persbureau ADNKronos.
Op bevel van de speciale antimaffia-aanklagers in Napels zijn bij de arrestaties meer dan duizend kilo drugs, onroerend goed, boten, auto’s, bankrekeningen en aandelen ter waarde van 4 miljoen euro en twee bedrijven in beslag genomen. De bende importeerde volgens de politie grote hoeveelheden cocaïne en hasj uit Zuid-Amerika en uit Nederland.
Het onderzoek werd op gang gebracht door de arrestatie van de Witte Dame, Federica Gagliardi, een Italiaanse die vorig jaar op een vliegveld van Rome werd betrapt met 24 kilo cocaïne uit Zuid-Amerika.

More
articles