Kobe Bryant opnieuw lang uit de roulatie na operatie

Kobe Bryant zal vermoedelijk zo’n negen maanden moeten revalideren nadat hij woensdag een schouderoperatie onderging. Dat melden de Los Angeles Lakers, waar de 36-jarige speler onder contract is.
In de afgelopen twee jaar moest de shooting guard het seizoen ook al vroegtijdig beeindigen door blessureleed.
Bryant liep zijn kwetsuur vorige week woensdag op bij een dunk tijdens de NBA-wedstrijd tegen New Orleans Pelicans. Na het eerste onderzoek op vrijdag liet hij zijn blessure maandag nogmaals bekijken.
Op advies van de artsen stemde de sterspeler van de Lakers vervolgens in met een medische ingreep.
“Ik verwacht dat Kobe volledig herstelt en klaar is voor het nieuwe seizoen”, meldt de arts die de operatie verrichtte in een verklaring die de Lakers uitbrachten.
Met een jaarsalaris van 23,5 miljoen dollar (20,7 miljoen euro) is Bryant de best betaalde speler in de NBA. Komend seizoen gaat hij 25 miljoen dollar (22 miljoen euro) verdienen.
De Lakers wonnen deze jaargang slechts twaalf van de 46 wedstrijden en lijken nu al kansloos voor deelname aan de play-offs.
Kyrie Irving speelde woensdagavond de wedstrijd van zijn leven voor de Cleveland Cavaliers. In de ontmoeting met de Portland Trail Blazers maakte de 22-jarige point guard maar liefst 55 punten.
Dat is het hoogste aantal punten door een speler in dit seizoen. Eerder kwamen Klay Thompson en Mo Willliams tot 52 punten.
Irving leidde zijn ploeg naar een zege van 99-94 en deed de Cavaliers met zijn bijzondere optreden de absentie van de geblesseerde sterspeler LeBron James vergeten.
Irving bleef na afloop bescheiden. ”We hebben dit als team samen gedaan”, zei hij na afloop.
Atlanta Hawks boekte de zeventiende overwinning op rij door Brooklyn Nets met 113-102 te verslaan. Paul Millsap was topscorer met 28 punten.

More
articles