Drugsvliegtuig neergestort voor kust Aruba

Het medium Paradise FM Curaçao, heeft op zijn Facebook-pagina bericht dat vanochtend vroeg, rond zonsopgang, een drugsvliegtuig is neergestort voor de kust van Aruba bij Druif, vlakbij Eagle Beach. Voorts meldt ‘Amigoe’ dat de douane van Sint Maarten een hoeveelheid drugs heeft aangetroffen in de bagage van een zakenman uit Suriname. Een betrouwbare bron bevestigt dat de drugs werden gevonden op een Insel Air vlucht uit Curaçao. De man werd aangehouden en later op de dag weer vrijgelaten. Het onderzoek duurt voort. De dochter van de Surinaamse zakenman heeft inmiddels furieus gereageerd en gesteld dat haar vader vanuit Suriname naar Sint Maarten is gevlogen en dat hij niets van doen heeft met de contrabande. De drugs moeten door luchthavenpersoneel in de koffers zijn geplaatst. Overigens hadden douanebeambten op de SXM-Princess Juliana International Airport op Sint Maarten, eind vorige maand vier kilo cocaïne, afkomstig uit Suriname onderschept, bleek uit een persbericht van de afdeling Douane van dat eiland. De drugs waren verpakt in twee koffers en werden gevonden na een routinecontrole van een inkomende vlucht van Curaçao. Beide koffers behoorden aan een mannelijke passagier met initialen JMD, en een vrouwelijke passagier met de initialen B.B. Beide inzittenden waren afkomstig uit Suriname. Ze werden opgepakt voor drugshandel. De douane verklaarde dat als gevolg van de lopende onderzoeken, geen verdere informatie kan worden vrijgegeven. Voor wat betreft het voor de kust van Aruba neergestorte vliegtuig, gaat het om een illegale vlucht vanuit Venezuela die geen toestemming had om in het luchtruim van Aruba te zijn.  De kustwacht en politie van Aruba, hebben een zoekactie op touw gezet en hebben inmiddels brokstukken en balen drugs gevonden. Wings Global Media heeft tijdens de opname van een tv-commercial bij toeval een filmpje gemaakt van het neerstortende vliegtuig. Ook een cruiseschip heeft het vliegtuig in zee zien storten en heeft de coördinaten doorgegeven aan de autoriteiten. Curaçao heeft helikopters gestuurd om te helpen zoeken naar de wrakstukken en mogelijke overlevenden.

More
articles