Jongerenraad VHP organiseert corruptiee awareness

De jongerenraad van de VHP onder leiding van Ritesh Sardjoe, houdt vandaag een sessie over corruptie awareness. Het idee om deze sessie te houden, komt van een van de jongeren, Harvey Harpal. De sessie duurt ongeveer drie uren en is opengesteld voor een ieder. Stichting Projecta, onder leiding van Shardha Ganga, is belast met deze sessie. “Wij hebben de sessie opengesteld voor zowel ouderen als jongeren, omdat we teveel worden geconfronteerd met corruptie. Wij willen met dit initiatief corruptie indammen”, vertelt Sardjoe in een interview. Tegelijkertijd willen de VHP jongeren een voorbeeld zijn voor de gemeenschap. “Corruptie is niet goed voor ons en het moet tot de bodem worden uitgeroeid”, zegt Sardjoe vol overtuiging. Hoe eerder de jongeren worden voorbereid op hun verantwoordelijkheden als toekomstige bestuurders, hoe meer corruptie uitgebannen wordt uit de maatschappij, meent de jonge politicus. De jongerenraad verwacht vooral belangstellenden uit Paramaribo, Wanica, Commewijne en Saramacca, gezien het tijdstip van de sessie. Deze wordt gehouden van 18.00-23.00. Volgens Sardjoe is het project naschoolse opvang een groot voorbeeld van corruptie. “Wij zien dat toppers binnen de coalitie zelf keukens draaien en geld verdienen aan het project. Er wordt niet geschroomd om misbruik te maken van schoolgaande kinderen om op een oneerlijke manier geld te maken. Wij willen dit absoluut niet hebben. Wij gaan voor een dream government, waar de politici een goed voorbeeld zijn voor de maatschappij, im-mers jong geleerd is oud gedaan. Als we nu leren om corruptie uit te bannen, hebben wij in de toekomst ook geen corruptie”, stelt Sardjoe. Naast uitbanning van corruptie op bestuurlijk niveau wil Sardjoe dat ook de gemeenschap corruptie uitbant. Stemmen op een politieke partij in ruil voor goederen, vindt hij ook een corrupte handeling.

door Seshma Bissesar

More
articles