Iraakse Koerden aangehouden in Frans-Guyana

Maar liefst 34 Iraakse Koerden zijn in Frans-Guyana aangehouden met valse paspoorten. Tijdens het weekend hebben politie-ambtenaren van de grenspolitie (PAF) een gigantisch netwerk ontmanteld van valse paspoorten. Vrijdagochtend kwamen acht personen aan op het vliegveld Félix Eboué in Cayenne. Hun vlucht was afkomstig uit Belém, Brazilië. De acht personen hadden allemaal Israëlische of Griekse paspoorten. Diezelfde middag nam de groep het vliegtuig naar Parijs. Eenmaal daar aangekomen op het vliegveld van Parijs, Orly, ontdekte de PAF dat de paspoorten van de mensen vals zijn. Volgens de politie gaat het om vervalste paspoorten van hoge kwaliteit. Met het blote oog en zonder bepaalde apparatuur, waren de paspoorten moeilijk te onderscheiden van echte paspoorten. Na onderzoek bleek dat de groep bestond uit Irakezen. De politie nam gelijk contact op met hun collega’s in Cayenne, die extra waakzaam werden. En met succes, twee dagen later deed zich hetzelfde incident voor. De vlucht uit Belém landde op Félix Eboué. Zestien passagiers hadden buitengewone paspoorten; 12 Israëlische paspoorten en vier Griekse paspoorten. Net als de voorgaande groep, trachtten zij de middagvlucht naar Parijs te nemen. Echter mislukt het deze keer, op het moment dat ze bij het douaneloket aankomen, worden ze aangehouden. Tijdens het verhoor gaven de 16 personen aan Iraakse Koerden te zijn. Ze zijn aangeklaagd voor het in gebruik nemen van valse documenten. Maandag zijn zij overgebracht naar het huis van bewaring in Matpoury, maar wegens gebrek aan ruimte zijn ze gisteren allemaal overgebracht naar de grens met Brazilië voor uitlevering aan de Braziliaanse autoriteiten. In totaal zijn er nu 34 Koerden uit Irak aangehouden voor het in bezit hebben van valse paspoorten. Hun doel was Parijs te bereiken via Brazilië en Frans-Guyana. In Turkije hebben ze een visum weten te bemachtigen voor Brazilië. Het onderzoek zal nog voortduren om na te gaan waar de paspoorten zijn gemaakt. De vliegtuigen die vanaf Brazilië naar Frans-Guyana zijn gevlogen, behoren tot de SLM.

More
articles