Bouterse bluft en dreigt

We zijn bijna aan het einde van de regeringstermijn Bouterse/Ameerali en president Bouterse zegt voor de tweede keer dat hij de helft van de VHP kan opsluiten. Op 16 februari 2012 had president Bouterse in het parlement gezegd dat hij de helft van de VHP zou opsluiten. President Bouterse neemt zijn bluf en dreigement van het parlement mee naar politieke podia. Wel, ik daag president Desiré Delano Bouterse uit om de helft van de VHP op te sluiten. Het gedoe van opsluiten is een lege huls. De president is gewoon een bluffer net als de man van Bakana Tori, Cliff Limburg, alias Limbo. Een president die in een regeringsverklaring aangeeft dat hij de corruptie (kruistocht tegen de corruptie) gaat aanpakken maar nalaat dat te doen, is een bluffer. Het is evident dat president Bouterse daadkracht mist, hij gaat de corruptie nooit aanpakken, want als hij de corruptie aanpakt gaat de “paarse beerput” van de NDP open. Na 25 mei zullen alle putdeksels eraf gaan en de paarse beerputten goed worden uitgezogen, want de stank is ondraaglijk. Hoe kan president Bouterse de helft van de VHP opsluiten als hij zelf een corruptie faciliterend beleid voert en de mensen rondom hem zijn verweven met de georganiseerde misdaad? De huidige regering onder leiding van president Bouterse voert een gedoogbeleid met betrekking tot corruptie. Niet zomaar zegt het parlementslid Asiskumar Gajadien dat president Desi Bouterse de historie ingaat als een van de meest corrupte presidenten. President Bouterse moet wel oppassen dat de hele top van de NDP en hij na 25 mei worden opgesloten. Top NDP’ers hadden de president een tijdje terug al gewaarschuwd dat de corruptie welig tiert binnen de overheid en dat er op grote schaal gestolen wordt. Maar de president heeft geen oor voor de corruptie, hij zegt dat hij er niet wakker van ligt. Hoe serieus moeten we dan de president nemen over de bestrijding van corruptie.Als hij de helft van de VHP gaat opsluiten moet hij dan eerst de hele NDP gaan opsluiten.

De kruistocht tegen corruptie, was één van de hoogste prioriteiten van president Bouterse. Maar wanneer de huidige regering niet transparant, democratisch en rechtvaardig is kan ze ook geen kruistocht ondernemen tegen de corruptie. Er is een groeiende band tussen criminelen en bepaalde politici van de NDP. De corruptie in Suriname, is diepgeworteld in alle segmenten van de huidige overheid, het lijkt alsof corruptie een natuurlijk onderdeel van het maatschappelijke leven is geworden.
Op een NDP-vergadering te Tamansari, Commewijne, zei president Bouterse, dat er zoveel gezegd wordt over corruptie en dat hij niet antwoordt “maar never push a peaceful man to far”. Deze uitspraak is een regelrechte bedreiging van de president, de samenleving wordt huiverig van zulke uitspraken.
Hij heeft het gezegde “never push peaceful man to far” in de jaren’80, vaak gebruikt en we kennen het resultaat: De decembermoorden, intimidaties, martelingen etc. Dus de president is alles behalve een “peaceful man” want zijn handelen vanaf 1980 tot heden spreekt boekdelen. Voorts zei de president dat mensen bezig zijn met ‘fromu sani’. Er worden mensen in de gevangenis in Suriname benaderd om hem schade toe te brengen. Hen wordt gevraagd om uit te leggen dat ze meegedaan hebben aan cocaïnehandel. Bouterse zei dat hij precies weet wat er gebeurt. If mi sabi san e pesa in Holland, dan mi no sabi san e pesa dya”?
Als je informatie hebt dat mensen je schade willen toebrengen moet je die informatie doorspelen aan de justitiële autoriteiten en de Procureur Generaal om de zaak te laten onderzoeken. En als je op een politieke podia bent moet je die informatie ook delen met de samenleving. En als je zegt geen tijd te hebben voor die dingen dan ben je ongeloofwaardig. Cliff Limburg, alias Limbo, had op woensdag 10 december 2014 in het programma Bakana Tori, onthuld dat vanuit de VHP verwoede pogingen worden ondernomen om president Bouterse in problemen te brengen. President Bouterse komt nu hetzelfde scenario ophangen aan de samenleving. Het is nu meer dan duidelijk dat President Desi Bouterse zich nu helemaal toelegt op het schrijven van scenario’s om de samenleving te misleiden. Bovendien probeert hij de aandacht af te leiden van de werkelijke problemen die land kent. Hij heeft die puinhoop zelf gecreëerd en het arme volk zit nu met de gebakken peren.

Ingezonden: Naipal.A.I

More
articles