Herstructurering belastingstelsel

De herstructurering van het belastingstelsel laat nog op zich wachten. ‘Het zal een verrassing zijn als deze wet voor mei 2015 aangenomen zal worden.’ Dit zegt oppositie parlementariër, Ronny Asabina, tevens belastingdeskundige. “ Het is kort dag, want er resten nog drie maanden voordat deze wet aangenomen kan worden en er moeten nog wat aanpassingen aan de wet plaatsvinden, voordat de wet in De Nationale Assemblee behandeld kan worden”, zegt de oppositie parlementariër in een vraaggesprek met De West. Hij merkte verder op dat er ook een commissie van rapporteurs benoemd zal moeten worden.

De hervorming van het belastingstelsel moet plaatsvinden, want de wetten zijn verouderd. Er komen zelfs wetten uit de 19de eeuw voor in dit stelsel, de actualisering en de herstructurering van de wetten, alsmede de kwaliteitsverbetering van de medewerkers, moeten ook worden aangepakt. “Ook de belastingadministratiedienst moet worden gestructureerd”, aldus Asabina.
De minister van Arbeid, Technische Ontwikkeling en Milieu, Michael Miskin, zei in een vraaggesprek dat sinds 2007 er geen aanpassingen gepleegd zijn met betrekking tot de belastingschijven. “Bij loonsverhoging moet de werknemer in een hogere belastingschijf komen”, zegt de minister. “Eigenlijk bij elke loonsverhoging moeten de belastingschijven worden aangepast, dit zou automatisch moeten plaatsvinden”, aldus Miskin.

door Melissa Achthoven

More
articles