Surinamers veroordeeld voor drugssmokkel

Twee Surinamers en drie Frans-Guyanezen, zijn woensdag door het tribunaal van Rennes (Frankrijk) veroordeeld voor drugssmokkel. Tijdens een controle op 5 december van het vorig jaar, hebben de douaniers 650 gr cocaïne gevonden die verstopt zat in het reservewiel van hun voertuig. Alle vijf passagiers hebben straffen gekregen uiteenlopend van zes maanden voorwaardelijk voor de twee koeriers tot twee jaar celstraf voor de mannen die de lading zouden ontvangen. Zij moeten ook een boete betalen van 45.225 euro.

26 KINDEREN OM OP TE VOEDEN
De individuen hebben allemaal hetzelfde profiel: geen beroep, een uitkering, geen strafblad en veel kinderen om op te voeden. Eén van hen, een man van 32 jaar, verklaarde dat hij 26 kinderen heeft. “Ik heb zes vrouwen gehad”, verklaarde hij tijdens de zitting.

MODUS OPERANDI
Dankzij het onderzoek is bekend hoe de verdachten te werk zijn gegaan. Een van de vrouwen is tijdens controle door de mand gevallen op het vliegveld Orly in Parijs. Zij had bolletjes ingeslikt en kwam uit Frans-Guyana. De vrouw, die op blote voeten liep, had 170 gram verborgen. Een andere vrouw, ook een courier, had 182 gram ingenomen. Na hun aanhouding en onderzoek, is de politie verder gegaan met het onderzoek waardoor ze de overige leden in het vizier kregen. Op 5 december voerde de politie nog een controle uit. Tijdens de controle van de Audi 4, vonden de agenten de drugs in de reserveband.

More
articles