Geen excuses Dumoulin:

‘Wel zuur’

WILLUNGA – Eerlijk, zonder excuses aan te willen dragen, analyseerde Tom Dumoulin de laatste beklimming van de meest beruchte ‘col’ van Australië, Willunga Hill.
,,Richie Porte en Rohan Dennis waren simpelweg te sterk voor mij. Ik bleef op zo’n tien meter van hen zwemmen en uiteindelijk kon ik hun tempo niet volgen. Het is zuur dat ik van het podium val, maar voor een vierde plek had ik vooraf gretig getekend”, zei de kopman van Giant-Alpecin.

WAAIER BOOM

In een fantastische koninginnerit van de Tour Down Under toonde Dumoulin zich tussen de altijd vroeg in vorm zijnde Australiërs op z’n best. Op acht kilometer van de finish zette Astana nog een verrassingsaanval op met een hoofdrol voor Lars Boom. Drie renners van de Kazaachse formatie wisten een waaier te creëren, waar het BMC-duo Cadel Evans en Rohan Dennis bij aansloot. De Sky-ploeg met kopman Richie Porte en Dumoulin misten deze slag.
,,Ik dacht dat ik in het wiel van Porte ideaal geplaatst zat, maar zo zie je dat de koers altijd anders kan verlopen.”

KLOOF

Op twee kilometer van de voet van Willunga Hill was de groep weer compleet. Het was Richie Porte die uiteindelijk de goede demarrage plaatste. Dennis en Dumoulin konden volgen, al bleef Dumoulin al snel op een paar meter van de twee ‘Aussies’ hangen.
,,Ik kon die kloof niet overbruggen. Met tegenwind had ik nog kans om aan te sluiten, maar met de wind vol achter ons was dat niet mogelijk. Als ik bij hen had kunnen aansluiten had ik met mijn rappe benen een mooie kans gehad. Maar ze reden gewoon te snel voor mij.”

GESLAAGD

In de laatste meters passeerden de Spanjaard Ruben Fernandez en Cadel Evans de Maastrichtenaar. Porte ging hem in het klassement voorbij, waardoor hij uiteindelijk als vierde eindigde.
,,De bedoeling was om het seizoen dit jaar goed te beginnen. Ik denk dat ik daar deze week in geslaagd ben. Ik kijk tot dusver terug op een uitstekende Tour Down Under. In de traditionele sprintersrit morgen in Adelaide hebben we met Marcel Kittel nog een kans op de ritwinst.”
Rohan Dennis
De 24-jarige Rohan Dennis wist zijn achterstand op Porte op de top van Willunga Hill te beperken tot negen seconden waardoor hij twee seconden genoeg overhield om zijn oranje leiderstrui in de Tour Down Under te behouden.

More
articles