Spanning te snijden bij WSO:

Achtste finalist laat nog even op zich wachten

De slotduels van zondag 25 januari zullen moeten bepalen wie als achtste finalist overgaat naar de beslissende kampioensronde van de Wanica Sport Organisatie (WSO). Het team van Lawa Voetballers in Paramaribo (Lawa VIP) had woensdagavond de kans zijn deelname aan deze kampioensfinale veilig te stellen, maar kwam niet langs Madboys, die ook kans maakte en dus alles in de strijd gooide om een goed resultaat uit de bus te halen. Na 90 minuten felle strijd toonde het scorebord een 1-1 gelijke score.
Als gevolg hiervan blijft Madboys, die is uitgespeeld, de achtste positie op de ranglijst behouden met 17 punten en is Lawa VIP nu met 16 punten nog steeds op de negende plaats. Er bestaat echter nog steeds het gevaar dat Madboys buiten de boot valt, daar Lawa VIP nog 1 wedstrijd moet afwerken. Dit duel tegen semi-kampioen Futu Na Keba (FTN) wordt zondag aanstaande afgewerkt in het George Deul Stadion te Hanna’s Lust en zal zeker geen eenvoudige worden voor Lawa VIP. FTN staat namelijk op een gedeelde eerste plaats met Wanhattie en heeft kans als periode-kampioen beslag te leggen op de geldprijs die door het WSO-bestuur als stimulans ter beschikking wordt gesteld voor de periodewinnaar. De ploeg uit het gelijknamige dorp Futu Na Keba, zal dan moeten winnen van Lawa VIP om deze prijs te bemachtigen. Bij verlies of gelijkspel, is de kans groot dat Wanhattie met de prijs er vandoor gaat. Wanhattie moet zondag de degens kruisen met Pontbuiten, dat reeds geplaatst is voor de top-8 en niets te verliezen heeft.
Indien Wanhattie wint en FTN verliest, mag Wanhattie zich periodekampioen noemen. Als Wanhattie verliest en FTN wint, is FTN periode-kampioen. Anders wordt het als beide teams gelijkspelen. Dan eindigen zij beiden op 35 punten. In dat geval zullen de doelmannen van de twee teams via vrije trappen vanaf de 11m-stip bepalen wie zich periode-kampioen mag noemen. Indien beide koplopers verliezen, kan het uitlopen op een halve competitie, omdat derdeplaatsbezetter Real Kaja bij winst in het slotduel tegen Toerano kans heeft op gelijke hoogte te eindigen met de twee huidige koplopers. Zeker is dat Toerano de wedstrijd niet cadeau zal doen aan Real Kaja, daar Toerano met 15 punten uit 13 wedstrijden nog steeds kans maakt Lawa VIP voorbij te streven en zo de laatste spot van de top-8 op te eisen bij eventueel verlies of gelijkspel van de laatstgenoemde. De slotduels van de algemene ronde beloven zondag dus spannende krakers te worden. Het programma vangt zondagmorgen om 11.00 uur aan met het treffen tussen Toerano en Real Kaja, gevolgd door Rasta vs Young Rhythm; Pokigron vs Inter Kaja; Wanhattie vs Pontbui-ten en de classic tussen FTN en Lawa VIP. De ranglijst:
1.Wanhattie 13-34
2.FTN 13-34
3.Real Kaja 13-31
4.Young R. 12-26
5.Sunny P. 14-26
6.Pontbuiten 13-20
7.Pokigron 13-19
8.Madboys 14-17
————————–
9.Lawa VIP 13-16
10.Jaw Jaw 14-15
11.Toerano 13-14
12.Rasta Boys 13-13
13.Inter Kaja 13-9
14.Tandu 14-7
15.Legacy 8-4
(DRP)

More
articles