January 24, 2015


Sluit ze op dan


January 24, 2015

De voorzitter van de NDP, heeft op een vergadering in het district Commewijne, gedreigd de helft van de VHP te zullen opsluiten als ze hem als het ware uitlokken. Volgens DDB zou het gros van de VHP-toppers zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie. ‘Don’t push a peaceful man too far’, waren de woorden van de nummer één van het land. DDB geeft aan, dat men niet aan zijn hoofd moet zeuren over corruptieschandalen die mogelijk tijdens dit kabinet gepleegd worden. `Dus un libi mi safri.’ Hij zei dat mensen bezig zijn met ‘fromu sani’. Er worden mensen in de gevangenis in Suriname benaderd om hem schade toe te brengen. Hun wordt gevraagd om uit te leggen dat ze meegedaan hebben aan cocaïnehandel. De NDP-baas zei dat hij precies weet wat er gebeurt. “If mi sabi san e psa in Holland, dan mi no sabi san e psa dya?” Hij merkte op geen tijd te hebben voor deze dingen. De voorzitter van de NDP moet maar die VHP’ers, van wie hij denkt dat ze ook schuldig zijn, laten opsluiten. Stapt u maar naar de PG, heer president. De man denkt hiermee angst in te boezemen bij politieke tegenstanders. Wij stelden al eerder in Keerpunt, dat politici tot nu toe het podium hebben betreden, maar geen enkel programmapunt besproken hebben. Het is alleen maar van ‘die heeft gestolen en die heeft gecorrumpeerd’. Dit is niet waarop het volk zit te wachten. De voorzitter van de NDP, die nu de machtigste man van het land is, moet maar bewijzen op tafel gooien en dan de boel laten oplsuiten. Het is net als zijn goede vriend uit het westen, die vaker ook schreeuwt dozen met bewijzen te hebben, maar wanneer het erop aankomt, is geen enkele doos te vinden. DDB moet niet vergeten dat, terwijl hij denkt bewijzen te hebben over tegenstanders, zij ook bewijzen hebben tegen topfiguren binnen zijn partij. De voorbeelden zijn er genoeg. Ook is bekend dat hooggeplaatsen van de regeermogelijkheid gebruik maken om grote lappen grond aan te vragen, maar dan via een familielid of wederhelft. Dit onder het mom van het uitvoeren van maatschappelijke projecten. De NDP-baas moet niet denken dat politieke andersgezinden nu bang zijn, omdat hij op een vergadering uitspraken heeft gedaan. Hij heeft trouwens dezelfde uitspraken een poos geleden in het parlement gedaan. Binnen de paarse organisatie is men wanhopig en radeloos en dus wordt de oude strategie uit de doos gehaald, namelijk dreigementen uiten. Zoals de voorzitter beweert dat hij de helft van de VHP kan opsluiten, zo solliciteert misschien meer dan de helft van paars naar problemen.