January 24, 2015


Probeer het zelf dan zullen wij zien


January 24, 2015

De PALU, één der partners van de Mega-combinatie, zal de NDP blijven steunen. Ook bij de komende verkiezingen. Volgens de PALU-baas, Jim Hok, is er geen reden tot ontevredenheid. Hij bedoelt dat de partij niet alleen, maar samen met de NDP en andere partners de verkiezingen ingaat. De PDO, PBO, BP 2011, en Nieuwe Stijl KTPI, zijn enkele van de partijen waarmee NDP in het nieuwe verband zal samenwerken. Dit blok zal dan uit zes partijen bestaan. Als er tenminste geen andere bij komt tussen nu en de dag van de indiening van de lijsten. Ook hier is er sprake van eene monsterverbond. Straks zullen ze moeten kijken hoe de knikkers verdeeld worden. De PALU voelt zich tevreden, omdat de partij alleen nooit aan zetels kan komen. Ware het niet in MC verband, zou men ook geen twee zetels krijgen. In Paramaribo al helemaal niet. En met één ministerspost en hier en daar wat andere posities voor een paar honderden stemmen, is men dik tevreden. Dus in 2015 zal men weer achter de NDP aanhuppelen om zo weer wat binnen te kunnen slepen. De kleine partijen proberen zo interessant mogelijk te doen, terwijl men heel goed weet dat ze nauwelijks achterban hebben. Men gaat kleven aan de grotere partijen, wetende dat er wat te halen valt. Wij dagen ze allemaal uit om eens alleen te gaan, dan zal het lachen geblazen zijn met de uitkomst. Ook al zou het kiesstelsel anders voorzien. Het stemgedrag van het volk zal ook niet zomaar veranderen. In de loop naar de verkiezingen toe zullen wij de resultaten presenteren van deze kleine partijen die interessant doen en ook nog een grote mond wensen op te zetten. Zeg het volk gewoon eerlijk dat je de NDP blijft steunen, omdat je op eigen kracht nooit binnenkomt. En kom niet met het verhaaltje dat je de NDP ondersteunt, omdat je je kunt terugvinden in de ontwikkelingsvisie van de paarse partij. Zoveel woorden met allerlei omwegen, terwijl het gewoon betekent dat ze als partij weinig of niets voorstellen, maar toch binnen willen komen.