January 24, 2015


Doen alsof de buit al binnen is


January 24, 2015

Naarmate de verkiezingen naderen, zullen politici heel wat zaken opeisen, of aangeven hoe geweldig ze zijn. Ook menen ze heel goed te weten hoeveel zetels ze zullen behalen op de dag der stemming. Zowel oppositie als coalitie durft nu al te stellen hoeveel mensen ze achter zich zullen krijgen. De een zegt 29 zetels en de andere beweert meer dan 30 zetels. In het eerste geval kunnen we, op basis van wat berekeningen, nog begrijpen hoe men 28-29 zetels zal halen. Er is uiteengezet hoeveel rr en dr-zetels binnenkomen. Op basis daarvan kan men zien hoeveel groei mogelijk was. Keerpunt denkt ook niet dat het zo eenvoudig gaat om 28-29 zetels te behalen. In een eerder artikel hebben we al gesteld dat een voorspelling inhoudt dat men geen rekening houdt met andere factoren. Want, hoe weet men zeker of men nu meer stemmen zal halen. Bovendien toont het weinig respect naar de samenleving toe om aan te nemen dat men blindelings zal stemmen op partij x of y. Elke politieke organisatie of bundeling begint op 25 mei 2015 met 0 aantal zetels en stemmen. Na 19.00 uur zullen we zien wat het zal worden. Vooral voor sommige toppers uit dit kabinet lijkt het alsof men op Fantasy Island woont. Het volk bepaalt wat er gebeurt. Het volk is eigenaar van de zetels en dus is geen enkele politieke partij eigenaar. Het moet nu wel even genoeg zijn met dat geschreeuw om zetels. Men zou er verstandiger aan doen om met concrete actiepunten te komen, dan te leven in een wereld van fantasie. We horen nog het kabaal van de NDP-jongeren van Para dat ze alle 3 zetels in het district zullen pakken. En dan de meneer die zich werkelijk waant een ‘kleine Pengel’ te zijn. In zijn optiek is de volle buit in Commewijne, en wel 4 zetels, binnen. Gewoon zo? Even een paar maandjes als dc zal echt niet maken dat de zetels komen aanwaaien. Het is en blijft de wil van het volk dat bepaalt en niet een enkele show time.