Mali wil lichaam terrorist Parijs niet

De autoriteiten in Mali willen het lichaam van terrorist Amedy Coulibaly, die tijdens de aanslagen in Parijs een agent en vier burgers doodschoot, niet hebben. Een vliegtuig met het lichaam zou woensdagavond richting de Malinese hoofdstad Bamako vertrekken, maar dat land heeft op het laatste moment afgezien van ontvangst. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien vandaag.
De familie van Coulibaly had verzocht het lichaam naar Mali te sturen, omdat de man daar vandaan kwam. Het is niet duidelijk waarom de regering in Bamako zijn ‘terugkomst’ weigerde. Coulibaly is weer teruggebracht naar een forensisch instituut in Parijs.
Het is niet de eerste keer dat Frankrijk het lichaam van een dode terrorist terugkrijgt. In 2012 weigerde Algerije de man te begraven die in en rond Toulouse zeven mensen had doodgeschoten.

Wet

Volgens de Franse wet mag een gemeente de begrafenis van een inwoner niet weigeren, ook niet als iemand er is geboren of als er al een familiegraf is. Coulibaly zou daarom in zijn geboorteplaats Grigny of zijn woonplaats Viry-Châtillon ter aarde kunnen worden besteld.
De broers Chérif en Saïd Kouachi, die het bloedbad bij het satirische tijdschrift Charlie Hebdo aanrichtten, zijn vorig weekend begraven in hun woonplaatsen, respectievelijk Gennevilliers en Reims. Andere gemeenten wilden de lichamen niet begraven.

More
articles