Gemeenschap Brownsweg geeft samen met MZ

De gemeenschap van Brownsweg heeft samen met medewerkers van de poli Brownsweg van de Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ), op zaterdag 17 januari 2015 een succesvolle sportdag georganiseerd. Doordrongen van het belang van sporten en bewegen voor de gezondheid, is er samen met de scholen uit de gemeenschap en een vertegenwoordiger van het tradioneel gezag, gewerkt aan de voorbereidingen. Er zijn slagbalwedstrijden en voetbalwedstrijden georganiseerd. Speciaal hiervoor zijn ook deelnemers uit het Boven- Suriname gebied, te weten de dorpen Djumu, Debike en Ladoani, naar Brownsweg afgereisd. Ook een dames slagbalteam uit Moengo heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun sportiefste zijde te laten zien. Vermeldenswaard is dat ook een voetbalploeg van het detachement van het Nationaal Leger te Brownsweg heeft deelgenomen aan deze activiteit.
Op de drukbezochte activiteit was er voor bezoekers en deelnemers gelegenheid gecreƫerd om hun gezondheidsstatus na te gaan. Men kon ter plekke zijn of haar bloeddruk en suiker laten meten, terwijl ook de lengte en het gewicht werden gemeten om vast te stellen of men aan overgewicht (obesitas) lijdt. Met deze activiteit heeft de gemeenschap van Brownsweg zich van haar beste zijde laten zien. Voor MZ is dit het bewijs dat met gemeenschapsparticipatie goede resultaten behaald kunnen worden. Dit was de eerste activiteit voor het jaar, maar volgens deelnemers en toeschouwers moeten er meer van dit soort activiteiten komen. Zowel de voetbal- als de slagbalteams hebben aangegeven nog meer mensen te stimuleren om mee te doen. Dit maakt Derrick Beeldsnijder van het PCR-Medische Zending bekend via een persbericht.

More
articles