Atletico Madrid definitief in Chinese handen

De Chinese investeerder Wang Jianlin heeft vandaag met zijn Dalian Wanda Group een overeenkomst bereikt met Atletico Madrid over een investering van 45 miljoen euro in de kampioen van Spanje. De op een na rijkste man van China, die bekend staat als een groot voetbalfan, krijgt daarmee 20 procent van de aandelen van de regerend Spaans landskampioen in handen. Atletico kan vanwege torenhoge schulden in eigen land nauwelijks meer krediet krijgen en richt zich daarom op het buitenland in de zoektocht naar kapitaal. De Chinezen hopen dat de investering ook goed is voor het Chinese voetbal. Beide partijen betalen ieder 15 miljoen euro voor een nieuw trainingscomplex en het openen van drie voetbalscholen in China. Atletico gaat daarnaast jaarlijks oefenwedstrijden in China spelen. Atletico is niet de eerste club uit de Primera Division die (deels) in buitenlandse handen komt. Vorig jaar werd een Singaporese zakenman grootaandeelhouder bij Valencia en in 2010 werd Malaga eigendom van een Arabische sjeik.

More
articles