Algerije en Senegal beginnen met zege

Algerije en Senegal zijn maandag goed begonnen aan de Afrika Cup in Equatoriaal-Guinea. Beide landen wonnen hun eerste duel in groep C.
Algerije rekende na een achterstand af met Zuid-Afrika: 3-1. Senegal vocht zich in de slotseconden voorbij Ghana. Het won met 2-1. Thuso Phala bekroonde namens Zuid-Afrika tegen Algerije in de 51e minuut een prachtige aanval met de openingstreffer. Drie minuten later verzuimde Tokelo Rantie de score vanaf de strafschopstip te verdubbelen.
Algerije kwam na ruim een uur op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Thulani Hlatshwayo. Faouzi Ghoulam schoot Algerije na 72 minuten op voorsprong, waarna Islam Slimani de eindstand bepaalde. Tegen Senegal kwam Ghana na een klein kwartier nog op voorsprong in Mongomo. Christian Atsu werd gevloerd in het strafschopgebied en André Ayew benutte vervolgens de toegekende strafschop. Tien minuten na rust zette Mame Biram Diouf Senegal op gelijke hoogte. Hij kopte de bal in eerste instantie tegen de paal, maar vond in de rebound alsnog het net.
Moussa Sow, de spits van Fenerbahçe, was vlak voor het verstrijken van de drie minuten toegevoegde tijd trefzeker namens Senegal en bezorgde zijn land op het nippertje de winst.
In Australië hebben Japan en Irak zich voor de kwartfinales van de Azië Cup geplaatst. Titelverdediger Japan won in Melbourne met 2-0 van Jordanië. Het was de derde overwinning in de groepsfase van Japan, dat als poulewinnaar doorgaat. De doelpunten kwamen op naam van Keisuke Honda en Shinji Kagawa. Voor Honda, in dienst van AC Milan, was het de derde goal op het toernooi. Irak bereikte als nummer twee van de groep eveneens de kwartfinales. De ploeg uit het Midden-Oosten won in Canberra met 2-0 van Palestina. Ahmed Yaseen en Younis Mahmoud scoorden voor Irak. Japan treft in de kwartfinale de Verenig-de Arabische Emiraten, Irak neemt het op tegen Iran.